Oekraïense Nederlanders bij inloopsessie GroenLinks

Voor de inloopsessie over het Oekraïne-referendum komen Natasha Kolbeek en Vlada Lisinenko naar Kampen. Zij gaan graag in gesprek over het referendum van 6 april.

De inloopsessie, bedoeld voor informatie en gesprek, is georganiseerd door GroenLinks Kampen. Landelijk zegt GroenLinks ‘ja’ tegen het Samenwerkingsakkoord, omdat Europa op die manier Oekraïne vreedzaam kan steunen op weg naar welvaart, mensenrechten en democratie. De plaatselijke afdeling van GroenLinks is blij met de komst van Natasha Kolbeek en Vlada Lisinenko. “Oekraïne ligt in kilometers en gevoelsmatig ver bij ons vandaan. Dan is het geweldig dat mensen die het land goed kennen met ons in gesprek gaan.

Hoe voelt het, om anderen te horen spreken over jouw geboorteland? Hoe denken familieleden, vrienden en kennissen in Oekraïne over dit referendum in Nederland? En hoe zien OekraÏense Nederlanders de samenwerking van Europa met Oekraïne? Daarover kan nu ook het gesprek gaan.”

Tijdens de middag is ook ruimte voor andere vragen. Want wat betekent een stem voor of tegen? Hoe belangrijk is het om te stemmen? Welke andere geluiden zijn er, voor of tegen het akkoord? De inloopsessie is op 3 april, 14.30 -17.30  uur op Het Ponton, t.o. IJsselkade 51  in Kampen.