Officiële verklaring Hoornbeeck College over gelekte e-mail

hoornbeeck-college

 

Naar aanleiding van de opschudding die is ontstaan nadat Locatieleider Henk Jan Bart van het Hoornbeeck college een email rondstuurde aan de leerlingen van de school, is men zaterdag met een officiële verklaring naar buiten getreden. De school laat weten dat het bericht was bedoeld als een ‘warm welkom’… 

De locatiedirecteur van de christelijke ROC in Kampen schreef in de betreffende mail dat ‘het nu eenmaal niet zo gebruikelijk is dat zo’n donkere man wordt benoemd’.

Hoornbeeck Mail

 

De verklaring – Gisteren, 2 september 2016, is op GeenStijl een e-mail verschenen die op 23 maart 2016 verstuurd is naar alle studenten van het Hoornbeeck College in Kampen. In deze e-mail gaat de locatiemanager in op de benoeming van een allochtone medewerker. Deze e-mail is door hem verstuurd om de nieuwe medewerker een warm welkom te geven. Als Hoornbeeck College begrijpen we dat de e-mail door de onhandige formulering ook voor andere interpretaties vatbaar is en zijn van mening dat het bericht niet verstuurd had mogen worden. We betreuren deze gang van zaken en willen benadrukken dat we iedere vorm van racisme stellig afwijzen.

De betrokken medewerker laat persoonlijk weten dat hij geen negatieve reacties heeft gehad op zijn aanstelling en zich helemaal thuis voelt op zijn nieuwe werkplek.