Ondanks grote winst geen makkelijke middag voor Go-Ahead

282

Tussen begin- en eindsignaal..

startte Go-Ahead in de nacompetitie op sportpark Middenwetering tegen VVOP uit Voorthuizen met een ruime 5-1 overwinning. De uitslag doet vermoeden dat de rood-gelen een gemakkelijke middag hadden, maar dat was niet zo.

In de eerste twintig minuten speelde de Kamper ploeg erg goed en toen had men eigenlijk al met 2-0 voor moeten staan. Dat gebeurde later in de eerste helft wel en aldus een mooie ruststand. De tegenstander bereikte deze nacompetitie door de derde periode te pakken, hoewel men tiende op de ranglijst eindigde met slechts twee punten meer dan Owios op de twaalfde plek. Na de hervatting kon Go-Ahead eerst niet tot een definitieve beslissing komen en al spoedig scoorden de gasten tegen. Wellicht angst voerde hierna de boventoon en men gaf de wedstrijd uit handen. Gelukkig voor de Kampenaren zag VVOP geen kans tot de gelijkmaker te komen en pas na 84 minuten kwam de verlossende 3-1. Daarna was het gedaan met de tweede klasser en liep Go-Ahead nog uit tot 5-1. Hopelijk een goede ruggesteun voor komende zaterdag wanneer Veensche Boys uit Nijkerkerveen op bezoek komt. Deze ploeg eindigde in de competitie als tweede en zal een geduchte tegenstander worden. Maar goed, de ploeg van Henk Nieuwenhuis is prima begonnen en daar kan men nu verder mee.

In dit sportieve treffen deelde de prima leidende scheidsrechter de heer F. Assink uit Hengelo drie gele kaarten uit. Voor de gasten waren dat Jeffrey Davelaar en Dagoillio de Gama en bij Go-Ahead ging Nick Bakker op de bon. Na de aftrap van de gasten namen de rood-gelen al spoedig het heft in handen. Goede kansen voor Wilbert Wessels en Arjan Wiegers, maar de prima keepende doelman Freek van de Steeg voorkwam een vroege achterstand. Een prima actie van Wilbert Wessels en hij gaf de bal goed af aan Nick Bakker, maar die schoot de bal voor een bijna leeg doel over de lat. Na een kwartier de eerste mogelijkheid voor de gasten en Dagoillio de Gama schoot goed in, gevolgd door een prima redding van Tim Noordman. Na een fraaie solo van Wilbert Wessels, na 26 minuten, werd hij net buiten het strafschopgebied neergelegd en bij de toegekende vrije trap schoot hij de bal hard in de hoek, vlak langs de paal: 1-0. Na een prima ingreep van Kevin Coenraad werd het na 37 minuten 2-0, toen na een actie van Arjan Wiegers (weer dikwijls ongrijpbaar) de bal bij Nick van der Kooi kwam en uit diens voorzet Jurrian Zandbergen scoorde.

Na de rust al snel de 2-1, na 49 minuten. Uit een voorzet van rechts werd er eenvoudig gescoord. Mogelijk sloeg de angst weer toe, want gedurende een vrij lange periode gaf Go-Ahead de wedstrijd uit handen. Wel kreeg Tom Bruintjes een grote kans om te scoren na een vrije trap op links. Na 60 minuten de eerste wissel: Tom Bruintjes maakte plaats voor Nico Veldman en deze speler viel erg goed in. Hierdoor ging Nick van der Kooi naar achteren en kwam Bram van Enk in het centrum van de defensie. Na 70 minuten ontsnapte Go-Ahead aan de gelijkmaker, toen de bal van links voor kwam en met moeite uit de doelmond weggewerkt kon worden. Uit een corner van Arjan Wiegers ging de bal net over de lat.

Go-Ahead ging weer meer aanvallen en na enkele uitstekende reddingen van de VVOP-doelman werd de ban na 84 minuten gebroken, toen na een hoekschop van Arjan Wiegers de bal hoog de lucht inging en via een kluts was het Leroy Knol die de 3-1 binnen schoot. VVOP was verslagen en na 86 en 88 minuten volgden de 4-1 en 5-1. Eerst was Jurrian Zandbergen vervangen door Niek van Enk. Na goed werk van Arjan Wiegers was het Nico Veldman die zijn tegenstander uitkapte en daarna raak schoot. Twee minuten later werd Roy Visscher neergelegd door Dagoillio de Gama en vanaf de stip schoot Wilbert Wessels de bal hard in de uiterste hoek. Mick Strieker was er nog ingekomen voor Nick Bakker. Als man van de wedstrijd werd Nick van der Kooi uitgeroepen. Komende zaterdag Veensche Boys!