Ondergrondse containers begin 2015 in binnenstad

ondergrondse afvalcontainer

In de gemeente Kampen komen in alle wijken ondergrondse afvalcontainers, waarin inwoners hun restafval kwijt kunnen. Het streven is dat eind 2017 in vrijwel de hele gemeente restafval wordt verzameld in ondergrondse containers. In de binnenstad worden de containers in februari/maart 2015 geplaatst en in gebruik genomen. Daarna volgen de andere wijken.

Bewoners van de binnenstad krijgen een pasje en uitleg om de ondergrondse containers te kunnen gebruiken. Na uitreiking van de pasjes worden de grijze restafvalcontainers ingenomen. Bewoners die gebruik maken van het systeem met de rode zakken kunnen dat nog tot en met maart 2015 doen. Zij kunnen vanaf nu per stuk – in plaats van per rol – rode zakken kopen bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis. Het is niet mogelijk om niet gebruikte zakken terug te brengen in ruil voor het aankoopbedrag.

Per wijk wordt gezocht naar plekken waar de ondergrondse containers geplaatst kunnen worden. Daarbij wordt zoveel mogelijk uitgegaan van de meest logische plekken. Zodra we in een wijk aan de slag gaan, laten we de bewoners weten waar de ondergrondse containers geplaatst worden. Op inloopbijeenkomsten bieden wij hen de ruimte om te reageren of vragen te stellen. Op deze manier kunnen we samen nadenken over de definitieve locaties van de ondergrondse containers.

Wethouder Martin Ekker: “Een mooier straatbeeld vanaf 2015 in de binnenstad van Kampen door de invoering van de ondergrondse afvalcontainers.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*