Ondernemende jongeren promoten Nederlandse Hanzesteden in Estland

Jongeren uit de Hanzesteden Bolsward, Elburg, Harderwijk, Hasselt, Kampen en Ommen maken over twee weken de reis naar Viljandi in Estland om deel te nemen aan de Jeugdhanze (YouthHansa) tijdens de internationale Hanzedagen. Ze volgen van 4 t/m 7 juni een intensief programma en maken kennis met leeftijdsgenoten uit oude Hanzesteden in heel Europa.

Over twee jaar worden de Internationale Hanzedagen georganiseerd in Kampen. Reden voor burgemeester Bort Koelewijn om de 16 jongeren uit te nodigen voor een bezoek aan het stadhuis in de Hanzestad Kampen.

Programma: woensdag 27 mei 2015
11.00 uur Ontvangst vergaderkamer Kampen
11.00 uur Inleiding burgemeester Bort Koelewijn
11.30 uur Informatie uitwisselen mbt de reis naar Viljandi

Het doel van de YouthHansa is om meningen en ervaringen over alle onderwerpen met betrekking tot jonge mensen in Europa uit te wisselen. Het YouthHansa netwerk voert concrete projecten uit en helpt bij het verspreiden van de “Hanseatic spirit”. De Hanze was vanaf de late middeleeuwen vele honderden jaren een krachtige handelsorganisatie die een sterk stempel drukte op het noordwesten van Europa. De Hanze wordt – als bron van handel en stabiliteit – door velen gezien als een voorloper van de Europese Unie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*