vrijdag, maart 29, 2024

HomeNieuwsOngelukkig Wilsum verliest IJsselderby tegen 's-Heerenbroek

Ongelukkig Wilsum verliest IJsselderby tegen ‘s-Heerenbroek

-

Het zit ook nooit mee. Die conclusie mag elke Wilsummer wel trekken na de 0-1 nederlaag in de IJsselserby tegen ‘s-Heerenbroek. Wilsum had de eerste helft moeten scoren, maar liet dit na. Pas in minuut 87 kregen de gasten hun eerste grote kans, maar deze was wel direct raak. Zo wonnen de gasten met 0-1.Wilsum startte vandaag in de volgende opstelling: Teko Malanda – Patrick Plette, Marijn Mijnheer, René Dorgelo, Jelmer Sollie – Patrick Bastiaan, Joram Riezebos, Rienk vd Wetering (c) – Gert Jan Sollie, Bart Schoonhoven, Daniel Niemeijer. Op de bank namen Jesse Riezebos, Alwin vd Wetering, Jelle van Putten, Noël Hofstede en Melvin Hofstede plaats.

Na 3 nederlagen op rij, tegen ’t Harde, Zalk en VHK, mocht de Wilsummer burger toch optimistisch zijn. Er is duidelijk vooruitgang te zien en ook vandaag, tegen ‘s-Heerenbroek, was er duidelijk vooruitgang te zien in het spel van Wilsum. De eerste helft speelden de oranjehemden met de wind in de rug. Daarom zette Wilsum de gasten direct onder druk en dit lukte alleraardigst. De gasten kwamen weinig van eigen helft af en wanneer dit gebeurde, stond men achterin bij Wilsum prima opgesteld. Heel grote kansen creëerde Wilsum echter niet. In de beginfase waren het afstandsschoten van Marijn Mijnheer en Joram Riezebos die de doelman tot actie dwongen, maar deze pogingen wist de doelman prima te verwerken. Na 20 minuten spelen moest Teko Malanda zich noodgedwongen laten vervangen door Jesse Riezebos. Even later kon doelman Riezebos een voorzet niet klemmen, maar tikte de spits van de gasten van dichtbij naast. Dit was een aardige kans voor de gasten om op een voorsprong te komen. De grootste kans in het eerste bedrijf was echter voor Wilsum. Daniël Niemeijer had een uitstekende actie in huis, speelde diverse spelers uit en kon uithalen. Zijn poging werd gekeerd door de goalie. In de rebound kreeg Gert Jan Sollie een enorme kans om alsnog de 1-0 aan te tekenen, maar hij schoot wild over. Zo liet Wilsum een enorme kans op de voorsprong liggen. Bij de gasten moest de rechtsback, met op het oog een ernstige blessure, zich laten vervangen na deze actie. Ook in het restant van de eerste helft was Wilsum beter, maar gescoord werd er niet.

In de tweede helft speelden de gasten met de wind in de rug. Daarom zetten de gasten Wilsum direct vast op eigen helft. De gasten kregen enkele corners te nemen, maar dit leverde weinig gevaar op. Daarna kwam Wilsum weer beter in de wedstrijd en wist men een aantal keren uit te breken zonder echt gevaarlijk te worden. Zo had Rienk vd Wetering een prima actie in huis. De doelman van ‘s-Heerenbroek had veel moeite met de voorzet, maar voordat Gert Jan Sollie kon scoren, wist de doelman de bal toch weer op te rapen. Zo vorderde de tweede helft zonder weinig kansen voor beide ploegen. Eenmaal ontsnapte de linksbuiten, maar zijn inzet werd vakkundig gekeerd door doelman Riezebos. Met nog 20 minuten te spelen kon Rienk vd Wetering niet verder. Noël Hofstede kwam voor hem in de ploeg. In de laatste 20 minuten zetten de gasten aan, op jacht naar de overwinning. Men kreeg 2 vrije trappen te nemen rond het strafschopgebied van Wilsum, maar doelman Riezebos had hier weinig moeite mee. In de laatste minuten kwam Melvin Hofstede nog in de ploeg voor Gert Jan Sollie. Wilsum kwam er nog wel een aantal keren gevaarlijk uit, maar tot grote kansen leidde dit niet. ‘s-Heerenbroek creëerde nog wel een grote kans en dit was uiteindelijk de beslissing. Een voorzet van een middenvelder werd geblokt door Plette, maar vervolgens viel de bal nogmaals precies voor de voeten van deze middenvelder. Zijn voorzet belandde bij de tweede paal en werd op doel gekopt. Jesse Riezebos redde bekwaam, maar moest wel een rebound weggeven. Deze werd eerst gemist door een speler, maar een tweede speler wist wel de bal te raken en te scoren: 0-1. Verdiend was de voorsprong niet te noemen, maar er was niemand bij de gasten die hierom maalde. Wilsum zette in de laatste 5 minuten nog alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Daniël Niemeijer kon nog een voorzet afleveren op spits Hofstede, maar deze dwarrelde over de achterlijn. Toen in blessuretijd de hagel uit de lucht kwam vallen, vond de prima leidende arbiter het welletjes. Hij floot af en een kreet van geschreeuw en gejuicht maakte zich meester van de spelers van ‘s-Heerenbroek. Een logisch gejuich, want als er een ploeg recht had op de 3 punten was het Wilsum. Een gelijkspel was het meest terecht geweest, maar ook nu zat het Wilsum niet mee.

Na afloop stonden spelers en supporters gezamenlijk in de kantine bij Wilsum, waar de supportersvereniging een prachtige verloting had geregeld. Uiteraard was de frustratie groot bij Wilsum, maar de onderlinge sfeer tussen supporters en spelers van Wilsum en ‘s-Heerenbroek blijft prachtig om te zien. En juist dat maakt de IJsselderby zo mooi! Over 2 weken speelt Wilsum wederom een derby. Dan spelen de mannen van Jan van Spijker in en tegen Zalk. Er is duidelijk vooruitgang te zien in het spel van Wilsum en dat moet over 2 weken toch echt een keer een resultaat op gaan leveren