Onnodig verlies korfballers DOS

104

KAMPEN – De korfballers van KV DOS Kampen / Veltman hebben zichzelf een slechte dienst bewezen door in Dronten te verliezen van ASVD. DOS speelde een goede eerste helft, maar gaf ASVD in het twee bedrijf alle kans om de punten te pakken. ASVD won met 20-18.

ASVD speelt fysiek korfbal. DOS wist dat vooraf en wilde, net zoals een week eerder tegen AVO, uit de duels wegbleven door een hoge balcirculatie. Dat lukte in de eerste helft prima. DOS speelde in dat eerste halfuur aanvallend goed korfbal. Kansen werden gecreëerd en ook afgerond. Het team deed zichzelf echter tekort door in de verdediging bij tijd en wijle te gemakzuchtig te spelen. Daardoor kon ASVD goed in het spoor van de Kampenaren blijven. Bij rust leidde DOS met 11-12, waar een grotere voorsprong een betere afspiegeling van die eerste helft was geweest.

In de rust benadrukte trainer-coach Herman Egberts dat de Kamper ploeg minder makkelijk ruimte moest weggeven aan de Dronter schutters en dat ze aanvallend door moest gaan met het hoge baltempo. Het liep echter anders. Door het stugge achterverdedigen van ASVD liet de aanval van DOS zich verleiden om lang te zoeken naar een goede reboundpositie. Het baltempo ging omlaag en dat was een kolfje naar de hand van ASVD. Omdat ook het schotpercentage van DOS naar beneden ging, werd het opeens een heel andere wedstrijd. ASVD bleef wel zuiver in de afronding en pakte de wedstrijd over.

Van 11-12 ging het naar 14-12 en vanaf dat moment moest DOS in de achtervolging. ASVD groeide in de wedstrijd en was in die tweede helft gewoon de betere. En net toen DOS dacht dat het weer in de buurt kon komen, was het aan Dronter zijde de geroutineerde Petra Leijten, die als invalster van grote waarde werd voor de thuisploeg. Zij sloeg met twee geslaagde acties het definitieve gaatje. ASVD behield haar voorsprong en DOS had zo het nakijken.

Egberts: “Deze nederlaag hebben we aan onszelf te danken. Als we de hele wedstrijd spelen, zoals in de eerste helft, dan pakken we hier de punten. Maar die tweede helft lieten we ons te makkelijk verleiden om te gaan spelen, zoals ASVD het graag ziet. Zij pakten dat tactisch goed aan en wij hadden daar tactisch beter op moeten anticiperen.”

Doelpunten DOS: Matthijs Bastiaan 5x, Daniël Lewerissa 4x, Iris van Bruggen 3x, Esther Hamberg 2x, Dennis van Putten, Danique van Zaltbommel, Kirsten Boon en Laureen Kok 1x