Onnodige nederlaag voor Go-Ahead Kampen

288

“Tussen begin- en eindsignaal…”

begon Go-Ahead het bekeravontuur met een uitwedstrijd tegen zondag tweede klasser SC Emmeloord. Op zich geen al te moeilijke opgave en voor de rust waren de Kampenaren veelal in de aanval. De thuisclub liet heel weinig zien, maar na 45 minuten stond het slechts 1-1, terwijl het verschil zeker twee doelpunten had moeten zijn. Dat zou dan in de tweede helft wel gebeuren. De eindstand werd 3-1 maar dan wel verrassend in het voordeel van de polderploeg. Een totaal onnodige nederlaag voor de rood-gelen. Van onderschatting was geen sprake, maar toen het voor de rust zo gemakkelijk ging was er bij “iedereen” de gedachte dat het in de tweede helft wel goed zou komen.

Go-Ahead begon nogal gehavend aan dit duel. Jurrian Zandbergen was er uiteraard niet bij vanwege de ernstige blessure van vorige zaterdag in Urk. Wegens ziekte was Adi Draganovic niet van de partij. Sven Hellendoorn is herstellende van een operatie. Arjan Wiegers had nog vakantie en Jim Strieker was afwezig. Voor Adi Draganovic zat Rob ter Horst op de bank. Scheidsrechter in deze ontmoeting was de heer J. van Dijk uit Dronten. Assistent-scheidsrechter bij Go-Ahead is Olivier Meijer. Ook een nieuwe verzorger: Jan Paul Ebbinge.

In deze wedstrijd werden er vier gele kaarten uitgedeeld, eerlijk verdeeld. Bij Emmeloord waren het de invallers Jeroen Sipma en Brahim Boundadi. Bij Go-Ahead gingen Michael Lanting en Dennis van der Wal (nu aanvoerder) op de bon. Bij erg warm weer werd er om 17.00 uur afgetrapt door Go-Ahead. Al gauw deden zich de eerste mogelijkheden voor, maar deze middag hadden Nick Hendriks en Wilbert Wessels het vizier niet op scherp staan. Bij een eerste voorzet van Nick Hendriks werd de bal prima verdedigd door Wouter Spit. Wilbert Wessels werd weggestuurd, maar doelman Hans Portijk was net iets eerder bij de bal. Pech had Gianlucca van der Vegt voor de gasten, toen hij met een knap schot de paal trof. Emmeloord kwam zelden tot een behoorlijke aanval. Wel een wissel vanwege een blessure. Na 25 minuten een verfrissingspauze en twee minuten later eindelijk de 0-1. Na een vrije trap van Michael Lanting kopte Wilbert Wessels de bal knap binnen. Tegen de verhouding in kwam de polderploeg na iets meer dan een half uur op gelijke hoogte. Bij een ongelukkig moment voor Laurens van Keulen plaatste hij de bal over doelman Niek Bongers in eigen doel: 1-1. Go-Ahead ook hierna de bovenliggende partij en kort voor de rust speelde Michael Lanting de bal naar Nick Hendriks en uit diens voorzet miste Niek van Enk een grote kans. Rust aldus toch wel teleurstellend voor Go-Ahead 1-1.

Go-Ahead drong meteen weer aan en na een corner werd de bal, hard ingeschoten door Samir Merraki, prima geblokt. Na 52 minuten dan de totaal onverwachte voorsprong voor Emmeloord. Een uitval over rechts en Wouter v.d. Velden zorgde voor vreugde bij de aanhang van de thuisclub. Nog leek er niets aan de hand voor de Kampenaren. Dat veranderde een aantal minuten later toen Niek Bongers ver uit zijn doel was en de bal van links voorgezet werd en Marc Loosman de 3-1 kon binnen tikken. Nog meer dan een half uur was er te spelen en uiteraard weer meer aanvallend voetbal, maar ondanks meerdere prima kansen lukte het niet. Samir Merraki maakte plaats voor Tim Sleifer. Nadat Gianlucca van der Vegt de vuisten van de keeper trof, miste Wilbert Wessels een grote kans doordat hij zich vastliep. Verschillende malen schoot Nick Hendriks bij prima mogelijkheden de bal hoog over. Gianlucca van der Vegt werd gewisseld voor Julian Hellendoorn. Aan de zijlijn volgde een opstootje, maar dat werd gesust. Bij een schot van Nick Hendriks ging de bal maar net voorlangs. Rob ter Horst was erin gekomen voor Timothy Fechter en eerstgenoemde liet heel aardig voetbal zien. Uit een voorzet werd de bal door hem in het doel gekopt, maar dubieus buitenspel bracht geen verandering in de stand.
Nogmaals een totaal onnodige nederlaag dus…

Komende zaterdag thuis om 15.00 uur de derby tegen IJVV.