Ontslagen bij scholen voor speciaal onderwijs

spankerDoor overheidsbezuinigingen en de overgang naar passend onderwijs zijn twintig personeelsleden van de scholen voor speciaal onderwijs, De Trimaran, de Schakel en de Spanker, boventallig verklaard.

“Het gaat vooral om ondersteunend personeel zoals onderwijsassistenten, orthopedagogen, logopedisten en administratief personeel,” aldus Henk van der Wal, bestuurder van de Stichting voor Protestants Christelijk Speciaal Onderwijs (PC SO) en Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO) in Kampen. Voor de leerkrachten valt er 3 fte weg. Het merendeel van de ontslagen medewerkers zal de school in januari 2015 verlaten. De rest in augustus 2015.

Leerlingen zullen volgens Van der Wal niet veel van de reorganisatie merken, behalve dat ze in het schooljaar 2014 -2015 een andere leerkracht of onderwijsassistent kunnen krijgen. Afgelopen weken zijn de ouders en het personeel ingelicht over de nieuwe ontwikkelingen. “De meesten hadden wel verwacht dat er ontslagen zouden vallen en zijn al om zich heen aan het kijken”, zegt Van de Wal.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*