Ontwerp centrale park Stationskwartier bekend


Begin dit jaar heeft de gemeente de bewoners van Stationskwartier gevraagd mee te denken over het ontwerp voor het centrale park van de wijk Stationskwartier. Hierop zijn veel reacties ontvangen en daar is een definitief ontwerp uitgerold.

Er worden diverse speel-, sport- en beweegtoestellen geplaatst. Het uitgangspunt is dat deze toestellen door een brede doelgroep te gebruiken moet zijn. Ook is een groot deel van de toestellen toegankelijk voor mensen met een beperking, zoals toegankelijkheid, bereikbaarheid en bespeelbaarheid. Ruim 80% van de toestellen is toegankelijk voor mensen met een beperking en meer dan 50% van de toestellen is bespeelbaar (uiteraard ook afhankelijk van welke handicap).

In het midden is een hindernisparcours opgenomen voor kinderen en volwassenen. De hindernisbaan kan op verschillende manieren gelopen worden en er is een beweegroute met diverse beweegaanleidingen gemaakt. Deze toestellen hebben een groot kleurcontrast zodat dit ook goed te gebruiken is voor mensen met een visuele beperking.

Er komt een Teqball tafel en een schommel met zowel een vogelnestmand als een zitbasket. Dit toestel komt op een ondergrond van kunstgras zodat het ook voor mensen in een rolstoel bij alle weersomstandigheden goed bereikbaar blijft.

De uitvoering staat gepland voor week 32 en 33. Ervan uitgaande dat er geen tegenslagen of overmacht is, kan het gehele project dan gerealiseerd worden.

Een bijdrage uit de nieuwsbrief van het Stationskwartier


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*