woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeGemeente KampenOntwikkeling woningbouw Oosterholt Noord stap dichterbij

Ontwikkeling woningbouw Oosterholt Noord stap dichterbij

-

De gemeente maakt werk van het bouwen van woningen voor starters, senioren en speciale huisvesting voor inwoners van IJsselmuiden. Het plan om aan de rand van Oosterholt Noord nieuwe woningen te bouwen voor deze doelgroepen is weer een stap dichterbij. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan aangepast worden. Het college legt nu het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbeeldregieplan voor deze locatie ter inzage.

Wethouder voor Wonen, Jan Peter van der Sluis is blij dat de ontwikkeling van woningbouw in IJsselmuiden een stap dichterbij is en starters er straks terecht kunnen. “Er is in Kampen een grote behoefte aan nieuwe woningen, vooral voor starters. In Oosterholt Noord gaan we 18 betaalbare starterswoningen bouwen. Dat is een bijzondere ontwikkeling, want bijna nergens wordt er meer gebouwd voor deze categorie woningzoekers. Ook ouderen krijgen een kans om te wonen in deze mooie groene omgeving, want er komen 5 grondgebonden woningen speciaal voor deze doelgroep. Dit bevordert weer doorstroming op de woningmarkt. Hopelijk kan de schop gauw de grond in.”

Ruimte voor starters

Al eerder heeft de gemeente de locatie aan de rand van Oosterholt Noord aangemerkt als plek waar versneld woningen en maatschappelijke voorzieningen gerealiseerd kunnen worden. Het maakt onderdeel uit van het Plan van aanpak versnelling woningbouw dat in 2021 door de gemeente is vastgesteld. Het woningbouwplan is volgens de gemeente een waardevolle toevoeging voor de wijk Oosterholt Noord en past stedenbouwkundig goed in het gebied. 

Woningbouwplan

Op de locatie aan de zuidrand van Oosterholt Noord worden in totaal 43 woningen gerealiseerd voor verschillende doelgroepen. Het gaat om 18 zorgwoningen, 18 starterswoningen, 2 appartementen en 5 seniorenwoningen met bijbehorende wegen, parkeerplaatsen en waterberging. De openbare ruimte wordt ingericht in samenspraak met de toekomstige bewoners. De gemeente Kampen ontwikkelt deze locatie samen met Holleman Ontwikkeling en Valuned.

Bestemmingsplan en beeldregieplan

Het bestemmingsplan moet aangepast worden om het woningbouwplan mogelijk te maken. Nu heeft deze locatie nog een maatschappelijke bestemming. In het nieuwe bestemmingsplan krijgt de locatie deels een woonbestemming. Naast de stedenbouwkundige inrichtingseisen die in het nieuwe bestemmingsplan zijn opgenomen, worden ook voorwaarden aan de architectuur van de woningen gesteld. Uitgangspunt is dat het woningbouwplan past bij het ruimtelijk karakter van de omgeving. Hiervoor is ook een beeldregieplan gemaakt. Hierin zijn welstandscriteria opgenomen die specifiek gaan gelden voor dit plangebied.

Procedure

Beide plannen worden van 21 juni tot en met 2 augustus ter inzage gelegd. Tijdens deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend. Na afloop van de inzagetermijn worden eventuele zienswijzen beantwoord. Het definitieve bestemmingsplan en het beeldregieplan worden vervolgens voor vaststelling aan de gemeenteraad aangeboden. De verwachting is dat de raad zich na de zomer hierover buigt.

De gemeente gaat een informatiebijeenkomst organiseren tijdens de periode dat de plannen ter inzage liggen. Omwonenden en geïnteresseerden ontvangen hiervoor tijdig een uitnodiging van de gemeente. Ook wordt hierover gecommuniceerd via de gemeentelijke pagina in De Brug.

Gerelateerde berichten

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen