Onveilige situatie Heemhof – GBK stelt vragen aan college.

De bewoners van de Heemhof hebben bij de gemeente Kampen al eerder aangegeven graag een voetgangersoversteekplaats (VOP) tegenover de voetgangersuitgang van de Heemhof te willen omdat oversteken voor hen moeilijk is.

In de Heemhof wonen mensen die echt oud zijn. De oudste bewoner (88 jaar) woont in een levensloopbestendige woning (16 woningen in totaal).

zebrapad2In de appartementen (28 in totaal), zijn 5 WMO woningen. Deze bewoners zitten in een rolstoel of een scootmobiel. Verder wonen in deze appartementen veel ouderen. Er wonen zo’n 90 personen. Ook mensen die nog goed ter been zijn kunnen de weg moeilijk oversteken omdat er op de Wederiklaan/Silene snel gereden wordt. Bovendien is het een probleem dat door twee bochten vlak na elkaar het voor bewoners het moeilijk in te schatten is of er verkeer aankomt.

Niet alleen bewoners maar ook bezoekers die daar komen met een fiets, rollator of scootmobiel, hebben hier mee te maken. Om boodschappen te kunnen doen in winkelcentrum Penningkruid, moeten de bewoners oversteken. Er is voor hen geen alternatief. Eén van de bewoners heeft eerder inlichtingen ingewonnen bij de gemeente over een VOP. Het antwoord was dat er geen oversteekplaats komt. Nu wil GBK van het college weten of zij bekend is met deze situatie. GBK wil ook weten of het college bereid is om aan de vraag van de bewoners tegemoet te komen en daar een voetgangersoversteekplaats wil creëren zodat deze oudere bewoners veilig kunnen oversteken.

Indien het college geen mogelijkheden ziet wil G.B.K. graag weten hoe men kan garanderen dat de bewoners op een (andere) veilige manier kunnen oversteken?

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*