“Onverantwoordelijke SP fractie moet zich diep schamen!”

CDJA IJsseldelta

Het bestuur van het CDJA IJsseldelta is boos over het onverwachte besluit van de SP fractie om te breken met de coalitie. Volgens voorzitter Wim Duitman heeft de SP zichzelf voor de komende jaren gediskwalificeerd als coalitiepartner. De SP heeft laten zien dat het geen betrouwbare partner is en wegloopt voor haar verantwoordelijkheid wanneer het er op aan komt. Dit is slecht voor de inwoners van onze gemeente die juist nu gebaat zijn bij stabiel bestuur en zeer schadelijk voor het aanzien van de politiek. 

cdja‘’De SP heeft aan het begin van de gemeenteraadsvergadering op intimiderende wijze het zwaard getrokken om er vervolgens zelf vrijwillig in te vallen. Ik kan het niet anders duiden dan een kamikazeactie. ’’ aldus bestuurslid politiek Anne Adema.

Tot juni 2015 geldt er een overgangsregeling ten aanzien van de HH1. De gemeente Kampen heeft zich naar beste kunnen voorbereid op de aankomende bezuinigingen aan de hand van het Kamper Kompas. Alle partijen hebben ingestemd met het collegevoorstel ten aanzien van het sociaaldomein. Wethouder Gerlofsma heeft volgens het CDJA IJsseldelta zijn uiterste best gedaan om alle partijen op één lijn te krijgen. Het is bijzonder pijnlijk dat juist zijn eigen partij hem naar communistisch model een mes in de rug steekt.

Het CDJA IJsseldelta ziet de SGP als een kundige en betrouwbare partij om het gesprek mee aan te gaan met als inzet verdergaande samenwerking tussen de coalitiepartijen en de SGP fractie in de nabije toekomst. Aangezien er maar één extra zetel nodig is voor een meerderheid zijn er volgens de jongeren meer opties. De open bestuursstijl die op dit moment gehanteerd wordt geeft de fracties momenteel ook wat lucht. Besluiten worden in de raad met wisselende meerderheden aangenomen en de wensen van alle fracties worden meegewogen door het college.

Voorzitter Wim Duitman en bestuurslid politiek Anne Adema spreken beide uit vertrouwen te hebben in het plan dat wethouder Gerlofsma op tafel heeft gelegd en zijn blij dat de rest van de raad dit voorstel ondersteunt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*