Ook vogelgriep in gemeente Kampen

Op verschillende plekken in Nederland is inmiddels de gevreesde vogelgriep aangetroffen. Dit geldt nu ook voor het gebied van het Waterschap Drents Overijsselse Delta.

In de gemeente Kampen, aan de Bosjessteeg zijn enkele dagen geleden zestig dode watervogels aangetroffen waarvan het merendeel eenden. Ook in de gemeente ZwarteWaterland tussen de Groene Steeg en het gemaal Veneriete, in de zogenaamde Machinevaart, zijn zeven dode eenden gevonden. laboratoriumonderzoek heeft Inmiddels vastgesteld dat de dieren overleden zijn aan de gevolgen van de vogelgriep.

Bij constatering van vogelgriep heeft het waterschap mede de taak om de vogels op te ruimen en de waterkwaliteit te bewaken. De gemeente Kampen heeft gisteren 6 pluimveebedrijven in de regio op de hoogte gesteld.

Melden dode watervogels
Ziet u in (het water) drie of meer dode watervogels (eenden, ganzen, zwanen) in Zuidwest en Midden-Drenthe of West-Overijssel? Dan kunt u dit melden via Telefoonnummer 088-2331200

Meer informatie over de vogelgriep vindt u op de website van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Hier vindt u ook antwoord op veelgestelde vragen. Pluimveehouders, bedrijven en particulieren die vogels houden kunnen voor meer informatie terecht bij de rijksoverheid.

Ook de gemeente Kampen heeft een speciale pagina voor al uw vragen m.b.t. de vogelgriep. Klik HIER 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*