Ook SP en GroenLinks blij met besluit inzake Margarita

nieke-jansen-GL

Ook de fracties van de SP en GroenLinks zijn verheugd dat Margarita en Irina Alexandrova in Nederland mogen blijven. Margarita en haar moeder waren sinds 2008 in Nederland.

Vanaf augustus is er actie gevoerd voor de 17-jarige Margarita Alexandrova en haar moeder om uitzetting naar Oezbekistan te voorkomen. Woensdagmiddag kwam het verlossende woord uit Den Haag: de verblijfsvergunning is verleend. De SP en GroenLinks hebben zich het lot van Margarita aangetrokken. Zij ondersteunden de vriendengroep die verschillende acties op touw hebben gezet.

richard-boddeus=spSP fractievoorzitter Richard Boddeus: “Het is heel mooi dat Margarita mag blijven, dat is een felicitatie waard. Al de aandacht die er geweest is voor Margarita heeft geholpen, daar ben ik blij om. Ze worden nu niet meer vervolgd om hun geloof.” Ook Nieke Jansen, fractievoorzitter GroenLinks, reageert opgetogen: “Het is geweldig nieuws dat Margarita en Irina kunnen blijven. Na jaren van slopende onzekerheid hebben zij eindelijk duidelijkheid. Ze zijn hier thuis en kunnen nu gaan bouwen aan een toekomst in Nederland.”