Op Vaderdag naar de IJsselkogge

Meerdere ideeën aangedragen voor ligplaats in Kampen

Talloze ideeën worden voor Vaderdag geopperd en Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad doet ook een duit in het zakje. Zij nodigt vaders uit voor een speciale rondleiding bij de IJsselkogge inclusief een bezoek aan de Bataviawerf en Museum Nieuw Land. Als de IJsselkogge wordt geconserveerd en terugkeert naar Kampen, zijn er afgelopen week in de Stadskazerne diverse ideeën gepresenteerd voor een ligplaats.

Vaderdag

Nadat de IJsselkogge is overgebracht naar de conserveringshal in Lelystad (zie bergingsdeel 18), is ze alleen nog op speciale dagen te bezoeken en te bezichtigen, zoals bijvoorbeeld tijdens de Nationale Museumweek in april. Toen werd de rondleiding verzorgd door Laura Koehler, hoofd conservering (zie bergingsdeel 19), en zij zal dat aanstaande zondag ook doen.

Vaders en hun familie zijn op Vaderdag om 13u30 welkom bij Batavialand na opgave via aanmelding@NieuwLandErfgoed.nl. Kaarten voor de rondleiding en verdere vrije toegang kosten €15. Alle vaders krijgen een special over de IJsselkogge dat is uitgegeven door het Archeologie Magazine. Er geldt een maximum van vijftien deelnemers maar bij meer aanmeldingen per e-mail worden er wellicht meerdere groepen gevormd. De speciale rondleiding is te vergelijken met het vrijwilligersuitje dat voor Stichting Kamper Kogge werd georganiseerd (zie bergingsdeel 20).

Ligplaats brainstormsessie

Brainstormsessie over ligplaats in Kampen goed bezocht
In de Stadskazerne werd woensdagavond een werkconferentie georganiseerd over een ligplaats voor de IJsselkogge in Kampen (zie onderaan). De verwachting is dat de veelbesproken historische vondst wordt geconserveerd en dan over een paar jaar terugkeert naar Kampen. Om er op tijd bij te zijn, organiseerde de gemeente een inloopavond die goed bezocht werd. Er werden meerdere ideeën gelanceerd door betrokken Kampenaren, waaronder Ben Diender die het plan van het KOGGEkwartier aan de bezoekers c.q. deelnemers liet zien. Dit plan is al ruim twee jaar geleden gepresenteerd (zie onderaan). Komende week zet KampenOnline alle ideeën op een rijtje en ook de gemeente heeft toegezegd ze te verzamelen op hun website.

Ligplaats brainstormsessie

Zie ook:
Vaste ligplaats gezocht voor IJsselkogge in Kampen
Stichting presenteert ‘KOGGEkwartier’
Op Vaderdag speciale rondleiding bij middeleeuwse ‘IJsselkogge’ (NLE)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*