“Margarita Alexandrova moet blijven”

Open brief aan staatssecretaris Klaas Dijkhoff

Namens een aantal bekende en minder bekende politici, historici en andere betrokken ondertekenaars, roept, in een open brief op internet, Anne Adema, bestuurslid bij CDJA Kampen, staatssecretaris Klaas Dijkhoff op om gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid en de in Kampen gewortelde, maar van oorsprong uit Oezbekistan afkomstige, Margarita Alexandrova een permanente verblijfsstatus te verlenen.

Margarita moet blijven

Anne Adema wijst onder andere op de brief die eerder door burgemeester Koelewijn aan de staatssecretaris is verstuurd. Ook wijst hij erop dat de Nederlandse overheid, door Margarita uit te zetten naar Oezbekistan, het VN-Kinderrechtenverdrag schendt. Daarnaast wordt het recht op de vrijheid van godsdienst geschonden als Margarita en haar moeder gedwongen zouden worden om zich bij een ander kerkgenootschap aan te sluiten om veilig zijn in Oezbekistan waar christenen nog altijd vervolgd worden volgens Stichting Open Doors.

De brief is te lezen bij  The Post Online: http://politiek.tpo.nl/column/margarita-alexandrova-moet-blijven/

Video protestmars tegen uitzetting Margarita


Zaterdagmiddag liepen ruim 300 mensen vanaf het stationsplein in Kampen de protestmars door het centrum van Kampen. In de lange stoet liepen landelijke en lokale politici mee van verschillende politieke partijen.

De tocht eindigde op  het Burgemeester Berghuisplein waar Sharon Gesthuizen (2e kamerlid SP), Ruard Ganzevoort (1e kamerlid GroenLinks). Joel Voordewind (2e kamerlid ChristenUnie) en Vice-voorzitter van GroenLinks en Gertjan Kleinpaste de mensen toesprak. Vervolgens ontving Burgemeester Koelewijn de petitie met meer dan 9000 handtekeningen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*