Open Dag bij het Kampen Boys Choir

Op zaterdag 12 september is er een Open Dag bij het Kampen Boys Choir. Een ideale kans voor jongens van 6 tot 9 jaar om kennis te maken met de manier van werken en de zang- en muzieklessen van de koorschool van het Kampen Boys Choir. Om 10.30 uur kunnen jongens mee doen aan een kennismakingsles in het Muziekgebouw aan de Blekerijweg 1A in IJsselmuiden. Ook ouders zijn van harte welkom. In de éénjarige opleiding van de koorschool die de koorschool aanbiedt, wordt naast ritmische en melodische solfège veel aandacht besteed aan houding, stemvorming en ademhalingstechniek. Alle leerstof is gericht op het leren zingen en het ontwikkelen van een goed en gezond stemgebruik. De eenjarige cursus Algemeen Muzikale Vorming bestaat uit wekelijkse lessen van 40 minuten waarin de jongens hun zangstem leren ontdekken en spelenderwijs kennismaken met het notenschrift en de basisbegrippen uit de Algemene Muziekleer. De cursus richt zich op het samen zingen en spelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een cymbaal. Hiermee maken zo op een vlotte en speelse manier kennis met maat, ritme, het notenschrift en eenvoudige muziektermen. De aanpak is bijzonder motiverend en vormend. Deelname aan de open les, die ongeveer 30 minuten duurt, is gratis De lessen worden gegeven door Rintje te Wies, artistiek leider van het Kampen Boys Choir. Foto Freddy Schinkel

Op zaterdag 12 september is er een Open Dag bij het Kampen Boys Choir. Een ideale kans voor jongens van 6 tot 9 jaar om kennis te maken met de manier van werken en de zang- en muzieklessen van de koorschool van het Kampen Boys Choir. Om 10.30 uur kunnen jongens mee doen aan een kennismakingsles in het Muziekgebouw aan de Blekerijweg 1A in IJsselmuiden. Ook ouders zijn van harte welkom.

In de éénjarige opleiding van de koorschool die de koorschool aanbiedt, wordt naast ritmische en melodische solfège veel aandacht besteed aan houding, stemvorming en ademhalingstechniek. Alle leerstof is gericht op het leren zingen en het ontwikkelen van een goed en gezond stemgebruik.

De eenjarige cursus Algemeen Muzikale Vorming bestaat uit wekelijkse lessen van 40 minuten waarin de jongens hun zangstem leren ontdekken en spelenderwijs kennismaken met het notenschrift en de basisbegrippen uit de Algemene Muziekleer. De cursus richt zich op het samen zingen en spelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een cymbaal. Hiermee maken zo op een vlotte en speelse manier kennis met maat, ritme, het notenschrift en eenvoudige muziektermen. De aanpak is bijzonder motiverend en vormend.

Deelname aan de open les, die ongeveer 30 minuten duurt, is gratis

De lessen worden gegeven door Rintje te Wies, artistiek leider van het Kampen Boys Choir.


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*