Open dag bij Roeivereniging De IJssel

Roeivereniging de IJssel1

Zaterdag 2 mei houdt Kamper roeivereniging De IJssel een open dag op hun accommodatie aan het Ganzendiep. Staat ’s ochtend kennismaking met de vereniging voor belangstellenden centraal, ’s middags is er voor oud-roeiers uit Kampen en omgeving gelegenheid voor een hernieuwde kennismaking met de roeisport.

Zaterdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur kan iedereen met belangstelling voor roeien in het algemeen en roeien bij De IJssel in het bijzonder kennismaken met de vereniging, de accommodatie en de roeivloot. Wat is het verschil tussen een skiff en een ‘acht’? Roeien met de riemen die je hebt, hoe ziet dat er uit? En hoe snel krijg je dat onder de knie? Bekijk alles van dichtbij. Ervaren instructeurs vertellen graag meer over de roeitechniek en de beginnerscursus.

Roeivereniging de IJssel3

Oude liefde

In de middag kunnen oud-roeiers – roeiers die in het verleden bij De IJssel of bij een andere vereniging geroeid hebben – opnieuw kennis maken met de roeisport. Wie kort of al wat langer geleden gestopt is en op een ongedwongen manier weer het gevoel van het glijden over het water wil ervaren kan tussen 12:00 en 14:00 uur weer eens in een roeiboot stappen.

Leer roeien bij De IJssel

Vanaf dinsdag 5 mei kun je weer leren roeien bij Kamper roeivereniging De IJssel aan het Ganzendiep. De cursus bestaat uit veertien lessen: op dinsdagavond en zaterdagochtend.

Met deze cursus van zeven weken krijg je de basis van het roeien en de belangrijkste theorie onder de knie. Na de beginnerscursus zijn er verschillende vervolgcursussen mogelijk. Zo kun je na het ploegroeien van de beginnerscursus al snel de stap maken naar het roeien in een eenpersoons skiff.

Roeien is leuk! Lekker buiten sporten, alleen of in teamverband. Aan de ene kant zeer ontspannend, aan de andere kant ben je ook bezig met een complete workout. Roeien is weinig blessuregevoelig en de roeibeweging traint alle spiergroepen in je lichaam.

De IJssel is een ongedwongen, levendige roeivereniging waar men kan roeien op recreatief, sportief of ambitieus niveau, van beginner tot ervaren roeier. Onze vloot bestaat uit boten voor de beginnende tot de meer gevorderde roeier. Van een skiff tot de ‘acht met stuurman’.

Meer informatie en aanmelden: www.roeiverenigingdeijssel.nl

Roeivereniging de IJssel2

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*