Open Huis bij Ichthus College in IJsselmuiden

ichthus logoSfeer proeven bij het Ichthus College in IJsselmuiden? Dat kan op donderdag 28 januari. De school organiseert dan een Open Huis, speciaal voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouders.

“Voordat je kiest voor een middelbare school, wil je eerst even binnenkijken. Daarom houden we elk jaar een Open Huis”, begint docente Carolien Renkema. “Van 19.00 tot 21.00 uur kunnen toekomstige brugklasleerlingen en hun ouders binnenlopen voor een kennismaking met onze school.”

Sleutel tot succes

Van Wiskunde tot Mens & Maatschappij, tijdens het Open Huis worden de verschillende vakken gepresenteerd. Het leerplein staat in het teken van de Talentclasses die de school biedt. Carolien: “Thema van het Open Huis is ‘Sleutel tot succes’. In het kader daarvan hebben we een spel bedacht. Door opdrachten te doen, verdienen de leerlingen sleutelwoorden. Hebben ze alle woorden verzameld, dan krijgen ze een sleutel. Hiermee kunnen ze proberen een schatkist te openen. Wie de passende sleutel heeft, wint een mooie prijs.”

Open lesdagen

Naast het Open Huis organiseert het Ichthus College op woensdag 3 en donderdag 4 februari open lesdagen. “Leerlingen proeven van verschillende vakken, zoals Techniek, Engels of Biologie”, vertelt teamleider Gerrit van der Wolf. “Ook maken ze kennis met de docenten en het gebouw. Wie meer informatie wil over de open lesdagen, kan contact met ons opnemen.”

Ichthus College IJsselmuiden

Het Ichthus College in IJsselmuiden is een school voor tl, havo en vwo. Er wordt lesgegeven aan eerste- en tweedejaarsleerlingen. Omdat de school kleinschalig is, kent iedereen elkaar. Hierdoor is de overstap van groep 8 naar de brugklas minder groot en kunnen leerlingen rustig wennen aan het voortgezet onderwijs.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673