Kom zaterdag de zoemende bijen in de Brunneper Bongerd bewonderen

Open imkerijdag: Leuk, lekker en leerzaam!

In de bedreigde boomgaard tussen Rieteweg en Beltweg wordt aanstaande zaterdag 11 juli tussen 11u en 16u de bijentuin opengesteld. Voor de zesde keer wordt de landelijke open imkerijdag georganiseerd en de Bijenvereniging in de Brunneper Bongerd doet mee. Er zijn jeugdimkers aanwezig en er is volop honing te koop.
Brunnepr BongerdHet doel van de open imkerijdag is om kinderen en volwassenen eens in een bijenkast te laten kijken, natuurhoning te laten proeven en meer te leren over het nut van bijen. Men kan een echte honingraat zien, hoe bijenwas gesmolten wordt, de bijen aan het werk en nog veel meer. Nu de zomer echt begonnen is, gaat het hard met de prachtige natuur en de bijen profiteren volop van de bloesem.

De Brunneper Bongerd is een verademing in de versteende wijk Brunneper maar dit laatste restje echte natuur in de woonwijk wordt bedreigd door rigoureuze bouwplannen. Tijdens de open imkerijdag zullen er bestuursleden aanwezig zijn van de Stichting Behoud Brunneper Bongerd. Zij praten buren en andere belangstellenden graag bij over de ontwikkelingen en wisselen graag ideeën uit over de toekomst van de Brunneper Bongerd.

Dit is dè kans om bij te praten en eens in een echte bijentuin te komen kijken. Kom genieten van de Brunneper Bongerd en heerlijke honing proeven. De (jeugd)imkers en de bijen zien u komst graag tegemoet!
Brunnepr BongerdZie ook:
Bijenvereniging Kampen en omstreken
Stichting Behoud Brunneper Bongerd


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*