zondag, juli 14, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsOpenbare Informatieavond onderwaterconcept IJsselkogge

Openbare Informatieavond onderwaterconcept IJsselkogge

-

Op woensdagavond 15 januari vindt een speciale (raads)informatieavond plaats over een bijzonder onderwaterconcept voor de IJsselkogge. Deze bijeenkomst begint om 21.00 uur, eindigt om 22.30 uur en is openbaar voor inwoners en media.

Tijdens de raadsvergadering zal David Bouman zijn onderwaterconcept nader toelichten. Ook projectleider Eric Heerschop en wethouder Janita Tabak geven deze avond relevante informatie en zijn beschikbaar voor vragen.

Het unieke idee van een onderwater expositie van de IJsselkogge is bedacht en ontwikkeld door David Bouman, maritiem archeoloog en eigenaar van het bedrijf Maritime Research & Consultancy (MR&C). Zijn idee bestaat uit drie expositie onderdelen die – op dezelfde locatie – nauw met elkaar verbonden zullen zijn. De IJsselkogge zal, evenals de replica van de Kogge, hierin als middelpunt fungeren.
MR&C beoogt samen met de gemeente Kampen en samenwerkende partners in de regio een museale publieksattractie te ontwikkelen binnen de stadsgrenzen van Kampen.

ijsselkoggeVolgens MR&C zal de stad Kampen met het concept beschikken over een topattractie van internationale allure, die de prominente historische rol van de Hanzestad Kampen tot uitdrukking brengt. De IJsselkogge vervult daarin als historisch monument een culturele functie die de aantrekkingskracht van de stad zal vergroten. De IJsselkogge zal op een bijzondere wijze voor een breed publiek onderwater zichtbaar én toegankelijk worden. Bouman is ervan overtuigd dat met het onderwaterconcept de Kogge de functie krijgen zal krijgen die het verdient: “Een icoon van de stad Kampen!”

David Bouman en Maritime Research & Consultancy (MR&C).
Bouman is een enthousiast en gepassioneerd maritiem archeoloog die wereldwijd aan maritiem archeologische expedities meewerkt of zelf organiseert. Hij heeft daarbij ervaring als duiker, onderzoeker, fondsenwerver en projectmanager. Zijn maritieme projecten richten zich zowel op het actief zoeken naar historische scheepswrakken als het onderzoeken en opgraven van scheepswrakken. Hij werkt daarbij samen met Ministeries van Cultuur, ambassades en Universiteiten in de betrokken landen. Eén van zijn laatste expedities betrof het onderzoek naar het VOC-wrak Amstelveen voor de kust van Oman.
In 2007 is hij afgestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam (West-Europese Archeologie) en de Universiteit Leiden (specialisatie Maritieme Archeologie). In 2012 heeft hij Maritime Research & Consultancy (MR&C) opgericht. Enerzijds richt MR&C zich op het managen van maritiem archeologische projecten, geofysische survey en archief onderzoek. Anderzijds richt het zich op PR & media activiteiten en fondsenwerving voor maritieme projecten.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen