dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsOpening Informatiepunt in Bibliotheek Kampen

Opening Informatiepunt in Bibliotheek Kampen

-

 

Donderdag 24 juni wordt het nieuwe Informatiepunt in de Bibliotheek Kampen officieel geopend. Het Informatiepunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Je kunt er terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer. Bijvoorbeeld met een brief of een e-mail van de overheid waarvan je niet goed weet wat je er mee moet. Wist je dat 4 miljoen mensen in Nederland zulke brieven lastig vinden?

Bij het Informatiepunt helpen vrijwilligers en medewerkers van WijZ Welzijn Kampen en de Bibliotheek je met het vinden van informatie op internet. Of ze helpen bij het maken van een afspraak. Het Informatiepunt is open op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.30 uur en donderdagmiddag van 13.00 tot 15.30 uur. Je bent welkom zonder afspraak. Je hoeft geen lid te zijn van de Bibliotheek. De hulp is gratis. Je kunt ook bellen naar 038-85 15 720. Dat kan ook buiten de twee openingsmomenten van het Informatiepunt in de bieb.

Joop Schulte van Bibliotheek Kampen vertelt: “We hadden natuurlijk een wethouder kunnen vragen om het informatiepunt te openen. Maar wij vragen drie heel gewone Kampenaren om dit te doen. Het Informatiepunt is er namelijk voor iedereen. Het aanpassen van je jaarinkomen voor de kinderopvangtoeslag is bijvoorbeeld best ingewikkeld. Of je denkt dat jouw vader of moeder thuiszorg nodig heeft, maar je weet niet waar je moet beginnen. Vanaf nu kun je hiervoor bij aardige mensen van het Informatiepunt terecht. Zij weten de weg op websites van overheidsorganisaties zoals het UWV en de Belastingdienst. En ze kennen mensen en organisaties in Kampen en kunnen jou helpen om een afspraak te maken met de juiste persoon.

Margriet Last van WIJZ Welzijn Kampen voegt daar aan toe: “Al die brieven, moeilijke woorden en zaken die mensen soms moeten regelen zijn gewoon heel ingewikkeld. Ik ben trots op de samenwerking met de Bibliotheek. Samen kunnen we heel veel vragen van inwoners van Kampen beantwoorden en mensen goed helpen. We waren al even begonnen, maar nu mag iedereen het weten; kom naar de bieb met je vragen!”.

Waar: Bibliotheek Kampen, in De Stadskazerne, 1e etage, Oudestraat 216

• dinsdag van 10.00 tot 12.30 uur
• donderdag van 13.00 tot 15.30 uur

Of bel: 038-85 15 720

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen