Opening multifunctionele zaal van sportaccommodatie De Reeve

Op donderdag 19 januari wordt de verbouwde multifunctionele zaal in sportaccommodatie De Reeve heropend door wethouder Geert Meijering samen met gedeputeerde Bert Boerman. De uitbreiding van de multifunctionele zaal is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen de gemeente Kampen en Christelijke Gymnastiek Vereniging Wilhelmina.

Begin 2015 heeft CGV Wilhelmina aan de gemeente Kampen gevraagd of het mogelijk was om de multifunctionele zaal uit te breiden. Door het groeiend aantal leden en het intensievere gebruik van de zaal traden regelmatig blessures op. Om blessurevrij te kunnen trainen was meer ruimte nodig. De vereniging had al een plan klaar waarbij ze de kosten beperkten door onder andere de inzet van sponsoren en vrijwilligers. Het college en de gemeenteraad gaven akkoord op het plan, ook omdat de gymnastiekvereniging zelf een leidende rol op zich zou nemen bij de voorbereiding en realisatie van de uitbreiding.

Geert Meijering: “Ik vind het mooi om te zien dat CGV Wilhelmina samen met vrijwilligers en sponsoren zelf voor de realisatie van de multifunctionele zaal hebben gezorgd. Dit keer was de gemeente niet in de lead, maar de vereniging. Dat is Kamper Kracht!”
Unieke samenwerking

Dit initiatief past goed bij de ambitie van het college en de gemeenteraad om verantwoordelijkheden te delen en budgetten over te dragen. Het college heeft dit initiatief aangemerkt als pilot en hoopt op meer initiatieven van verenigingen. De gymnastiekvereniging heeft samen met Weever bouw, vrijwilligers en sponsoren een uitbreiding gerealiseerd aan een gebouw waar de gemeente eigenaar van is. Een unieke samenwerking tussen CGV Wilhelmina en de gemeente Kampen, met als resultaat een ruime en moderne acro- en turnaccommodatie die de Kamper gymnasten de mogelijkheid biedt om zich op een veilige manier te ontwikkelen in hun sport.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*