Nieuwe gemeentewerf officieel geopend

Met een feestje wordt een jarenlang proces langzaamaan afgerond

Kort voor de zomervakantie werd de nieuwe gemeentewerf van Kampen in gebruik genomen. Om een goed openingsfeestje te bouwen, werd dat over de vakantie heen getild. Gisteren was het zover en waren genodigden welkom voor een hapje, een drankje, muziek en dans. Wethouder Ekker verrichte de officiële openingshandeling die verrassend uitpakte. Klik de foto’s aan om ze uit te vergroten.

opening gemeentewerf Kampen

Diverse raadsleden kwamen een kijkje nemen op de nieuwe uitvalsbasis van de buiten- c.q. reinigingsdienst van gemeente Kampen, onderdeel van de afdeling BOR (Beheer Openbare Ruimte). Alvorens officieel de nieuwe stek te openen, sprak verantwoordelijk wethouder Ekker de aanwezigen toe. Hij stond slechts heel kort stil bij de lange en complexe voorgeschiedenis die in 2011 begon. KampenOnline werd voor de zomervakantie rondgeleid over de nieuwe werf en zette toen alle eerdere verwikkelingen op een rijtje (zie onderaan). Martin Ekker complimenteerde de medewerkers met de uiteindelijk snel verlopen verhuizing. ”Tijdens dit alles moest de winkel wel blijven draaien en dat is knap gedaan”, zo sprak hij na samen met anderen rondgeleid te zijn. Daar hoorde hij ook van de nieuwe weegbrug die een uur eerder omhoog wordt gezet wat drie bakken koffie scheelt. In de diverse hoeken van de nieuwe gemeentewerf leken de leukste medewerkers gevraagd te zijn hun werk toe te lichten.

opening gemeentewerf Kampen

Totdat er bij de wagenloods muziek uit één van de vrachtwagens schalde waarin drie schone jongedames de cabine schoon maakten. Ondanks de veiligheidshesjes konden dat geen echte werknemers zijn en toen ze vervolgens voor de Scania een dans uitvoerden, bleken het inderdaad acteurs en danseressen te zijn, een opzetje van First Floor Theaterbedrijf. Verderop was een summiere omleiding aangelegd voordat men bij de nieuwe zoutloods kwam, waar een terras was ingericht en een bandje speelde. Als openingshandeling voor de nieuwe gemeentewerf schoof Martin Ekker de zware deur van de zoutloods open. Dat bleek het startsein te zijn voor in de loods verscholen danseressen om een korte maar wervelende show te geven met op de achtergrond een wagentje van de BOR uit vroegere tijden, net zoals de oude bakfiets naast de voordeur. Niet alle medewerkers van de reinigingsdienst konden deze middag blijven toekijken en meefeesten. De show eindigde met een spetterende confettidouche. En wie mocht dat weer opruimen?

opening gemeentewerf Kampen

Zie ook:
Verhuizing gemeentewerf voltooid
Bestrijding onkruid wederom ter discussie
Bestrijding onkruid voortaan met heet water


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*