Een speeltuin en buurtcontact rijker (video)

De Wortmanstraat gaat met sprongen vooruit

Even leek de regen spelbreker te worden. Maar net op tijd brak het wolkendek door. In de laatste druppels opende burgemeester Koelewijn de compleet hernieuwde en uitgebreide speeltuin aan de Wortmanstraat in Kampen West. In de videoreportage komen betrokkenen aan het woord en passeren de feestelijkheden de revue. De kinderen konden gaan spelen nadat ze samen met de burgemeester een lint met kleurplaten hadden doorgeknipt. Eerst hield de burgervader een korte toespraak waarin hij een bekentenis deed.

De speeltuin is aangelegd door de bewoners van de Wortmanstraat zelf, bewoners van zowel de flats als van de tegenoverliggende huizen. Samen met Diana Wit-Leune namens de bewoners tekende de burgemeester de overdrachtspapieren. Een half jaar geleden deed het Wortmanteam een oproep voor ideeën waarna eerst de belangrijkste gebruikers hun ideeën mochten spuien op de kinderclub in het wijkcentrum. In wijkcentrum ’t Middelpunt is afgelopen donderdag het nieuwe ontmoetingscentrum van stichting Philadelphia geopend. Eveneens door de burgemeester die daardoor in één week tijd twee feestjes had in de Flevowijk. Op het feestje van de nieuwe speeltuin gaf hij aarzelend aan iets te moeten opbiechten.

Kamper Kracht Wortman ondertekeningIn zijn jeugd is Bort Koelewijn lid geweest van een schietvereniging. Tijdens het jaarlijkse toernooi draaide het niet om de meeste punten maar om wie het meest vooruit was gegaan. Deze overeenkomst ziet de burgemeester met het bewonerscomité van de Wortmanstraat. Met veel inzet van bewoners is de buurt misschien wel op weg om de mooiste wijk van Kampen te worden. Daarbij wordt er ondersteuning geboden vanuit diverse hoeken. Een half jaar geleden is het Wortmanteam in de flats gevestigd waarin onder ander de gemeente, DeltaWonen en Welzijn Kampen participeren. Dit vloeide voort uit het Kamper Kompas en een uitwerking daarvan is onder andere Kamper Kracht. Daarvoor is een fonds opgericht onder leiding van oud-wethouder Lidi Kievit, die ook aanwezig was op het feestje van de nieuwe speeltuin. Na maanden van voorbereiding achter de schermen, treedt het Kamper Kracht Fonds binnenkort op de Tohopesatebeurs naar buiten. Onder de noemer van Kamper Kracht bevordert de gemeente initiatieven van maatschappelijk betrokken inwoners en verenigingen in Kampen. Het aanleggen van de speelplek en het aanhalen van buurtcontacten mogen een geslaagd resultaat daarvan genoemd worden.
Kamper Kracht Wortman bandendraakMet sprongen vanaf de bandenheuvel, het schieten van ballen door de bandendoelen en met een kleine val van de bandendraak namen de kinderen enthousiast de nieuwe speeltuin in gebruik. Sommigen begonnen meteen met het beplanten van de tuintjes in grote trekkerbanden die elke bewoner kan adopteren. DeltaWonen had toepasselijk een groot luchtkussen in de vorm van een huis geplaatst, men kon geschminkt worden en er waren spelletjes als blikgooien en spijkerpoepen. Enkele bewoners bakten ter plaatse pannenkoeken en er werden folders uitgedeeld waarop men ideeën kon schrijven voor de bewonersavond op 26 april. De Wortmangroep heeft een onafhankelijke positie binnen de wijkvereniging Flevowijk Cellesbroek Middenwetering. Inmiddels was de zon overtuigend doorgebroken. Burgemeester Koelewijn zag het hele spektakel met een brede lach aan. Trots op de sprongen omhoog van de kinderen en trots op de sprongen vooruit van de Wortmanstraat.
Kamper Kracht Wortman groepsfotoVoor meer informatie kan men hier klikken:
•    Facebookpagina Wortmanstraat
•    Kamper Kracht Fonds
•    Aankondiging speeltuin opening

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*