Opnieuw een avond van het Autismecafé Kampen op maandag 16 februari 2015

Het Autismecafé wordt vier keer per jaar gehouden: iedere avond staat een thema centraal. Deze 15e avond is het thema “Autisme en veranderingen in de zorg”.

Per 2015 verandert er een aantal wetten waar ouders van kinderen met autisme mee te maken (kunnen) hebben. Vanaf 1 januari 2015 zijn de gemeenten bovendien verantwoordelijk voor de uitvoering van de ondersteuning van o.a. kinderen met autisme. Dit houdt in dat de zorg anders georganiseerd gaat worden. Wat dit gaat betekenen voor gezinnen met kinderen met autisme roept nog veel vragen op, zoals: “Ik heb een PGB, kan ik die behouden?”, “Welke zorg kan straks nog uit het PGB betaald worden (zorg door ouders, ZZP’ers)?”, “Hoe wordt mijn privacy gewaarborgd?”, “De zorg voor mijn kind is nu goed geregeld, blijft dit zo?”, “Bij wie moet ik zijn bij de gemeente als ik zorg nodig heb voor mijn gezin?” , etc.

Om antwoorden te krijgen op o.a. bovenstaande vragen, organiseren we deze editie van het Autismecafé Kampen i.s.m. het project “Ouders praten mee over Maatwerk en Autisme in de WMO”. Ervaringsdeskundige ouders gaan in gesprek met vertegenwoordigers van de gemeente Kampen om de behoeften van ouders van kinderen met autisme concreet te maken en om van de gemeente te horen hoe zij, samen met ouders, de zorg voor deze kinderen praktisch gaat organiseren. Het doel is een dialoog op gang te brengen waarbij gemeente en ouders blijvend van elkaar leren en elkaar informeren, een nieuwe manier van samenwerken.

Gespreksleider Greet Meesters gaat samen met Peter Gielissen in gesprek met onze gasten: Loes Alphenaar (ervaringsdeskundige ouder), Frank Lichtendahl (beleidsmedewerker gemeente Kampen) en Gerhald Schutte (coördinator CJG Kampen).

Zoals u gewend bent, is er ruim de gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te stellen.

De avond begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Rond 21.00 uur is er pauze gepland en vanaf 22.00 uur kan men nog informeel napraten.

De locatie is Multi Functioneel Cultureel Centrum “Korteweg 4” in KAMPEN

(gratis parkeergelegenheid bij het gezondheidscentrum aan de Oostzeestraat)

Toegang en koffie/thee zijn gratis. Een vrijwillige bijdrage is erg welkom.

Deze avond komt mede tot stand met subsidie van het Oranjefonds en de Gemeente Kampen.

Het Autismecafé Kampen ook te volgen is op facebook.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*