Opnieuw spektakel in Stadspark met Be part

Het project van YMCA en STAP zorgde voor een zorgeloze middag

Binnen een week nadat het Full Color Festival het Groene Hart op zijn kop zette, waren er woensdag weer volop activiteiten op en rond kinderboerderij Cantecleer en MFC Korteweg 4 oftewel ’t Ukien. Vanuit het project Be part werd er een spektakelmiddag georganiseerd welke een mooi voorbeeld was van Kamper Kracht. Bij ’t Ukien waren er diverse workshops en bij Cantecleer luidde het motto ’Van aardappel in de grond tot patat in je mond’.

Be part workshop

Het voltallige College van B&W gaf acte de presence. Afwisselend waren de Collegeleden bij de verschillende workshops aanwezig en hielpen mee bij het knutselen (cadeaus maken), het bedenken van gave spelideeën en het friet bakken (inclusief aardappels schillen). Daarnaast konden de kinderen zich met instructeurs van het SFC uitleven in free running en dans. Met medewerkers van Quintus kon men zich beproeven in gitaarspel. Veel vrijwilligers waren al vanaf ’s ochtends vroeg actief met de voorbereidingen zodat burgemeester Koelewijn om twee uur ’s middags de spektakelmiddag kon openen. Om kwart over vier werd het geheel afgesloten met een informatiemarkt bij ’t Ukien waarop onder andere kunstenares Margreet Jonker, naast haar schilderijen, het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds onder de aandacht bracht.
Be part workshop

Het project Be part is in januari gestart vanuit een samenwerking van jeugdwerk YMCA, jeugdwerkbureau STAP en een groep enthousiaste vrijwilligers. Bij dit project worden gezinnen in Kampen ondersteund die moeite hebben om rond te komen. Deze gezinnen worden Be part pakketten aangeboden met vouchers voor bijvoorbeeld kinderuitjes, workshops en cursussen die onder meer op zelfredzaamheid zijn gericht. In vakanties zijn er activiteiten zoals YMCA Camps en paardrijden. Vrijwilligers zijn altijd van harte welkom en om de vergaderfrequentie van één keer per maand hoeft men het niet te laten. Bedrijven en organisaties kunnen hun maatschappelijke betrokkenheid met de inwoners van Kampen tonen door het verlenen van diensten, het beschikbaar stellen van middelen of bijvoorbeeld (entree) bonnen voor de gezinnen.

SkanfondsFinancieel wordt Be part ondersteund door het Skanfonds. De afkorting verwijst naar de oorspronkelijke naam bij de oprichting in 1957, te weten Stichting Katholieke Noden. De doelstelling is tegenwoordig breder en beoogt het geven van bijdragen aan projecten die de sociale cohesie in de samenleving stimuleren en versterken. Be part is zo’n project en wil mensen tonen dat ze deel uitmaken van de samenleving en Kamper gemeenschap. Vier keer per jaar worden er vouchers uitgegeven en het is de bedoeling om dit initiatief nog jaren voort te zetten. Aan deze eerste Spektakelmiddag verleende gemeente Kampen volledig haar medewerking. De wethouders gaven hier concrete invulling aan door onder meer het helpen bij de aardappels schillen en knopen aanzetten. Burgemeester Koelewijn toonde zich vaardig in het vervaardigen van suikerspinnen waarop een moeder reageerde dat dat de duurste suikerspinnen waren die ze ooit had gesnoept.

 

workshop Be part

Zie ook:
Be part Kampen op Facebook
Website YMCA en projectpagina over Be part
Website jeugdwerkbureau STAP
Website Skanfonds


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*