donderdag, april 18, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsOprichting stichting sportpark de Maten/de Venen

Oprichting stichting sportpark de Maten/de Venen

-

KampenDe op sportpark de Maten/de Venen gevestigde sportverenigingen ondertekenen op woensdag 19 februari a.s. om 17.30 uur een akte die tot de oprichting van stichting Sportpark de Maten/de Venen leidt. De ondertekening van de akte vindt plaats bij: Korfbalvereniging Dos Kampen, Sportpark De Maten, De Maten 5, 8265 VA Kampen. De wethouders Treep en Kievit zijn bij deze ondertekening aanwezig.

Samenwerken
De gemeente Kampen heeft samen met de Sportraad Kampen het initiatief genomen om sportverenigingen te enthousiastmeren om intensiever samen te werken. De vijf sportverenigingen die op sportpark de Maten/de Venen gevestigd zijn, kiezen ervoor om intensiever met elkaar te gaan samenwerken en hun maatschappelijke rol uit te breiden. Naast de verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van de eigen vereniging, zijn deze sportverenigingen zich ervan bewust dat ze, als sportpark, voor de wijken een belangrijke verbindende, maatschappelijke rol kunnen en willen vervullen. Het sportpark biedt volop ruimte en mogelijkheden om de faciliteiten en accommodaties beter en efficiënter te benutten zonder de primaire taken van de verenigingen te hinderen. Wethouder Treep: “Ik geloof in de kracht van sportverenigingen. Door samen te werken worden krachten gebundeld. Daarvan kunnen de leden en de maatschappij profiteren”

Oprichting stichting
De samenwerking tussen de sportverenigingen op sportpark de Maten/de Venen wordt vormgegeven via een stichting.  De stichting heeft als taak om de belangen van het sportpark te dienen. De geformuleerde doelstellingen van de stichting hebben betrekking op het onderhoud van terrein en gebouwen, het efficiënt benutten van de terreinen en gebouwen, het versterken, verbreden en verdiepen van de maatschappelijke betrokkenheid, het werven van fondsen en het versterken van de samenwerking en het leervermogen tussen de sportverenigingen.

Sportparkmanager
De stichting gaat een sportparkmanager aanstellen om de doelstellingen te realiseren. Wethouder Kievit is erg blij dat de sportverenigingen op sportpark de Maten/de Venen gaan samenwerken en hun maatschappelijke rol gaan uitbreiden. Wethouder Kievit: “Door samen op te trekken en een sportparkmanager aan te stellen is deze stichting interessante partner voor de zorg- en welzijnsinstellingen om mee samen te werken”.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen