Opvoeden, een uitdaging?!

KAMPEN – Maandag 8 februari is de eerste van drie avonden rond opvoeding. Deze avond krijgt in de Schalmei aan de Triangel 1 het thema “Always Connecting” de aandacht.

Social media vormen een onlosmakelijk onderdeel van het leven in de 21e eeuw. Naast veiligheid en privacy, vraagt dit ons vooral om (opnieuw) na te denken over communicatie, vriendschap en contact. Is het OK om van onze kinderen en jongeren verwachten dat ze zelf de weg wel vinden? Kunnen we hen op een goede, doordachte manier begeleiden en ondersteunen? En misschien betekent dit dat we eerst bij onszelf moeten beginnen? Spannende vragen voor iedereen die opvoedt.

Opvoeden_digiflyerIedere ouder en opvoeder is welkom bij de avonden die BGK en VEG organiseren in de Schalmei. De volgende avonden zijn: maandag 22 februari, ‘Up to date’ (over opvoeden rond verkering en seksualiteit) en maandag 14 maart, ‘Grenzen stellen in de opvoeding’. 19.30 uur inloop, 20.00 uur starten de avonden.

De avonden zijn bedoeld voor alle belangstellenden, ouders, familieleden, jeugdwerkers, iedereen die interesse heeft in de jeugd. De inhoud van de avond wordt verzorgd door de stichting “Raise Up’, een organisatie met ruime ervaring in het werken met kinderen, tieners en ouders. Er zijn geen kosten verbonden aan de avonden, met een vrijwillige bijdrage hopen de kerken een deel van de kosten te dekken.

 

U bent van harte welkom! Info en vragen kan via kinderjeugdwerk@baptistenkampen.nl of 06-3612 2254.