donderdag, juni 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeIJsselmuidenOranje Vice-wereldkampioen mars 2022

Oranje Vice-wereldkampioen mars 2022

-

Show- en Drumfanfare Oranje IJsselmuiden mag zich de komende 4 jaar vice-wereldkampioen mars in de Worlddivision noemen, nadat ze zaterdag 30 juli een indrukwekkend marsoptreden hadden gegeven en deze beloond werd met 93,44 punten. Dit resulteerde in een gouden medaille met onderscheiding van de jury.

Oranje deed voor de 7e keer in haar bestaan mee aan het prestigieuze muziekevenement voor de blaasmuziek, het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Voor de marswedstrijd heeft Oranje een muziekarrangement laten schrijven, dat volledig is geschreven op het te lopen marsconcours. Met de mars ‘Via Lactea’, de Latijnse benaming voor de Melkweg, maakt Oranje een reis door de ruimte.
Na afloop van hun optreden, werd hun optreden betiteld als een serieuze titelkandidaat! Zoals Korpsmuziek omschreef: ‘Oranje IJsselmuiden heeft ons meegenomen in een muzikaal verhaal! Goede visuele effecten, gewaagde elementen, vernieuwing (versterking)! Heel sterk optreden: kon zomaar een titelkandidaat zijn!’ Tijdens de prijzenceremonie bleek dan ook wel dat ook de jury onder de indruk was van het optreden en werd het optreden gewaardeerd met 93,44 punten, goud met onderscheiding. Uiteindelijk goed voor een fantastische 2e plaats in de eind ranking, met 0,09 punt verschil met de kampioen mogen wij ons vier jaar lang WMC vice-wereldkampioen mars in de world division noemen.

Tijdens de showwedstrijden in de Worlddivision behaalde Oranje ook een gouden medaille. Met de show ‘FOUR’, gebaseerd op Vivaldi’s bekendste werk Four Seasons liet Oranje een prima show zien. ‘Het verhaal van de show wordt duidelijk verteld: de muziek in de seizoenen is goed gekozen. Het levert ons veel verschillende sferen op’! Aldus muziekkenners op de tribune. Het leverde Oranje uiteindelijk 80,29 punten op, een top 10 notering in de eind ranking en ook goed voor een gouden medaille.

‘We schreven historie met één van de meest verrassende mars optredens tijdens het WMC.’ ‘Bij al onze deelnames was het streven om de magische grens van 90 punten te doorbreken. Nooit lukte dat’, zegt tambour-maître Harold Krikke. ‘Wat hebben we een prestatie neergezet en wat zijn we ongelooflijk trots’. Zoals we op de jurytapes terug hoorden: ‘We kwamen om de grasmat op te vreten en dat is gelukt.

De muzikanten van Oranje gingen uit hun bol na het bekendmaken van de uitslag

Tijdens de mars wedstrijden was er ook een extra prijs te winnen voor de beste Drum Major. Elke tambour-maître werd apart beoordeeld op uitvoering en exercitie en Harold Krikke wist uiteindelijk als 3e te eindigen in het overall klassement.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen