Orgelconcert in de Broederkerk

Foto van auteur

Kampen – Op zaterdag 29 augustus a.s. is de 15de-eeuwse Broederkerk, Broederstraat 16 te Kampen het decor voor een bijzonder orgelconcert. Organisten Minne Veldman (Urk) en Gerwin van der Plaats (Kampen) bespelen het fraaie Van Gruisen/Van Vulpen-orgel. Het avondvullende programma bestaat uit geliefde orgelwerken, koraalbewerkingen en samenzang. Daarnaast zijn de verrichtingen van de organisten te volgen via live-videobeelden. In de pauze is er gelegenheid tot het kopen van een consumptie, het bezoeken van muziekstands of een gesprek te voeren met de musici.

Minne Veldman (1980) ontving zijn muzikale opleiding aan het Conservatorium in Zwolle, waar hij hoofdvak Orgel studeerde bij Harm Jansen. Hij geeft regelmatig orgelconcerten in alle delen van ons land. Van zijn orgelspel verschenen acht solo-cd’s. Als kerkorganist is hij verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Daarnaast geeft hij orgelles en is hij als dirigent werkzaam bij drie gemengde koren, een mannenkoor en een kinderkoor. Hij schrijft veel koormuziek, orgelmuziek en andere instrumentale muziek. Van zijn hand verscheen een serie koraalbewerkingen (inmiddels 15 delen) voor orgel en enkele bundels met orgeltranscripties van populaire klassieke muziek.

Gerwin van der Plaats (1977), onder andere bekend om zijn bijzondere improvisatietalent, studeerde aan het Fontys-conservatorium te Tilburg en is als organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet, de Chr. Geref. Kerk te Kampen en De Hoeksteen te IJsselmuiden. Daarnaast is hij dirigent van een 5-tal koren waaronder het bekende Chr. Kamper Mannenkoor D.E.V. als opvolger van Klaas Jan Mulder. Gerwin is een veelgevraagd begeleider bij koren, muziekgroepen en Cd-opnamen. Hij maakte concertreizen naar België, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk en Roemenië. Ook is hij arrangeur van koor- en orkestmuziek alsmede nieuwe liederen.

Het concert begint om 20.00 uur en de deuren gaan open om 19.30 uur. De toegang bedraagt €15,- p.p. kinderen tot 16 jr. gratis. Nabij de kerk is ruime parkeergelegenheid en de kerk is uitstekend bereikbaar met het Openbaar Vervoer. Reserveren voor €12,50 p.p. kan via www.orgelconcertenminneveldman.nl

 

Gerelateerde Berichten

Plaats een reactie