Oudejaarsdag, tijd voor een overzicht

Terugblik op 2016 van KampenOnline

Het jaar loopt weer bijna ten einde… Bedankt dat je in 2016 onderdeel van de KampenOnline community was! Dankzij jou hebben we grote stappen vooruit kunnen zetten.

Het jaar 2016 is voor KampenOnline zeer succesvol verlopen. Het aantal bezoekers op onze website verdubbelde het afgelopen jaar weer ten opzichte van het jaar daarvoor. Het aantal fans op facebook steeg in 2016 van 2500 naar ruim 5000. Ook op de andere socialmedia kanalen steeg het aantal volgers. Op Twitter naar bijna 3.500 volgers en op Youtube zitten wij inmiddels boven de 500 abonnees. Een teken dat de tijd en energie die de vrijwilligers van KampenOnline er dagelijks in steken gewaardeerd wordt. Vele maatschappelijke organisaties en verenigingen weten ons inmiddels te vinden voor het promoten van hun activiteiten. Ondernemers liften mee op ons succes.

Naast het vele actuele nieuws produceerde het filmteam in 2016 meer dan 200 korte video’s en videoreportages over diverse onderwerpen in de gemeente Kampen. Dat leverde ruim 280.000 videoweergaven op.

In 2016 zijn wij ook begonnen met het maken van Live uitzendingen. Zo waren wij Live aanwezig bij de lichting van de IJsselkogge, de dodenherdenking, de bekervolleybalwedstrijd bij Reflex, Kerst in Oud Kampen en afgelopen week bij het melkbusschieten op de Noordweg in Kampen. Dit leverde ons bijna honderdduizend kijkers op uit Nederland en daarbuiten. Onlangs hebben wij een mobiele Livestudio aangeschaft waarmee wij nog professioneler Live-uitzendingen kunnen maken.

Naast actuele nieuws en nieuws over sport, politiek, Kamper Kracht, etc. heeft KampenOnline op cultureel gebied ook weer veel laten zien. Zowel in beeld als in tekst. Wij brengen hiermee zaken onder de aandacht die anders slechts voor een kleine, selecte groep zichtbaar is. Dit levert vaak waardering en bewondering op. Mensen voelen zich hierdoor gewaardeerd en ervaren een extra stimulans om verder te gaan met dit goede werk. Waar andere media zich vaak richten op het zogenaamde belangrijke nieuws, besteden wij juist aandacht aan die dingen waar het echt om draait; menselijke interacties in allerlei culturele uitingen, zoals muziek, dans, schilderkunst, cabaret, lezingen, exposities, popmuziek, film, etc.

Bekijk onze terugblik op 2016 of klik in het menu op ‘Uitgelicht 2016’.

KampenOnline bestaat uit vrijwilligers en professionals, mensen die zich geroepen voelen om iets te doen voor de Kamper samenleving, volledig belangenloos.
Zij zijn supertrots op wat er samen bereikt is en wensen iedereen een geweldige afsluiting van 2016 en een nóg beter 2017 toe!

Alvast een goed Nieuwjaar!

Psst! Wat zijn jouw hoogtepunten van 2016? Deel het met ons in de comments of stuur een mailtje naar info@kampenonline.nl


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*