Overleden man Boven Nieuwstraat niet overleden als gevolg van een misdrijf

De politie meldt dat de man die woensdag in de Boven Nieuwstraat in Kampen is overleden niet om het leven is gekomen door een misdrijf. Het onderzoek naar het overlijden is afgesloten. Over de exacte redenen wil de politie verder geen mededelingen doen.

Woensdagmorgen rukte de politie massaal uit. Enkele straten werden afgezet, er waren agenten met schilden en honden aanwezig. Eerst werd gedacht aan een op handen zijnde arrestatie. De teamchef gaf aan dat er toen werd uitgegaan van ‘een ernstig misdrijf’. Later werd duidelijk dat er er iemand gewond was aangetroffen. Een reanimatie bleek geen succes te hebben.

De politie meldt n.a.v de ( de soms negatieve reacties) op facebook:

“Wij begrijpen dat er veel vragen zijn omtrent deze zaak.
Echter betreuren wij ook de vele negatieve reacties onder dit bericht.
De nabestaanden lezen deze berichten ook en zijn de afgelopen dagen al door een verschrikkelijke periode gegaan.
De casus is na zorgvuldig onderzoek door de districtsrecherche beëindigt. Vele scenario’s zijn hierbij bekeken waarbij ook zorgvuldig onderzoek naar o.a. sporen en getuigenverklaringen is gedaan. Er blijkt geen sprake te zijn van een misdrijf en daarmee sluiten wij het onderzoek af.
De uitkomst van het onderzoek wordt alleen gedeeld met familie i.vm privacy van het slachtoffer.
Zou jij het fijn vinden dat een geheel onderzoek gepubliceerd wordt over je naaste omdat mensen nieuwsgierig zijn en vinden dat zij het recht hebben om alles te weten?
Respecteer de berichtgeving en neem niet alles klakkeloos over vanuit de pers.
Respecteer het verdriet van nabestaanden”

Wij wensen de familie en nabestaanden heel veel sterkte met het verlies…..”