Paardrijden bij SAP ”De Zwartendijkruiters”

Introductie en kennismaking tijdens de Open  Dagen

Nog steeds de stap niet gezet maar eigenlijk altijd al willen paardrijden? SAP ”De Zwartendijkruiters” organiseert Open Dagen waarop je kunt kennismaken met de paarden, de manege en de lessen.  Op dinsdag 3 februari van 18u30 tot 20u30 en op donderdag 5 februari van 16u30 tot 19u00 is iedereen van harte welkom. Er is voldoende (gratis) parkeergelegenheid bij de manege.

introductie kennismaking paardrijden SAPTijdens de Open Dagen kun je een kijkje nemen bij de lessen om een indruk te krijgen van het rijden bij de SAP (Stichting Aangepast Paardrijden). Kom in contact met de paarden, volg een rondleiding of schrijf je in om zelf te rijden. Dan kun je kijken of paardrijden iets voor jou is. Instructrices, vrijwilligers en bestuur zijn aanwezig voor vragen of om je rond te leiden. De SAP heeft onder andere haar eigen stallen, rijbak en kantine in het Hippisch Centrum Kampen aan de Zwartendijk 17 in Kampen.

Aangepast Paardrijden

Iedereen is welkom op de Open Dagen om de SAP (beter) te leren kennen. De SAP is een stichting die paardrijden met extra begeleiding geeft aan jong en oud. Elke werkdag worden aangepaste lessen gegeven aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking. Niemand is hetzelfde en daarom worden de lessen op maat gegeven voor iedere ruiter. Mensen met een sociale beperking zijn bijvoorbeeld heel angstig, verlegen, ongeremd, teruggetrokken of juist heel druk. Door hiermee rekening te houden voelt iedereen zich thuis en kan iedereen veilig rijden. De leeftijd van de ruiters varieert van 8 tot 54 jaar. Ook mensen zonder beperking kunnen rijden bij de SAP.

Bijzondere sport

Voor iedereen die dit herkent, staat de SAP ”De Zwartendijkruiters” klaar. Paardrijden is een te leuke sport om te missen! Het verbetert de conditie, zoals de meeste sporten, en het bevordert sociale vaardigheden! De paarden zijn betrouwbaar want daarop zijn ze uitgezocht. Het contact met paarden geeft energie en vertrouwen. Het doet even alles om je heen vergeten. Paardrijden is een leuke sport!

Vrijwilligers

Om de lessen goed en georganiseerd te laten verlopen is de SAP afhankelijk van vrijwilligers die helpen voor, tijdens en na de lessen. Denk aan het opzadelen van de paarden, meelopen in de les, het werken met ruiters en naderhand het afzadelen van de paarden. Ook stallen mesten, tuig poetsen en dergelijke hoort bij de werkzaamheden. Iets voor u of jou? Met een paar uur hulp op een dag zijn de SAP en de ruiters al heel erg geholpen. Aanmelden kan telefonisch en via de website.

Informatie

Kijk op onze website www.Zwartendijkruiters.nl of op onze Facebookpagina voor aanmelding, informatie en een foto-impressie. Telefonisch is de SAP bereikbaar op 038-3336455.

introductie kennismaking paardrijden SAP buitenrijles
Bij goed weer wordt er soms buiten op de Zwartendijk gereden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*