Paasactiviteit kinderboerderij Cantecleer

Ingezonden bericht kinderboerderij Cantecleer


Afgelopen zaterdag 9 april vierden we alvast Pasen op de kinderboerderij. De organisatie van deze jaarlijks terugkerende activiteit is in samenwerking met gastouderbureau Tante Vroesh. De doelstelling is een leuke dag voor alle kinderen en vanzelfsprekend met een cadeautje voor ieder kind.

Om tien uur ’s ochtends gingen de hekken van de boerderij open en konden de vele wachtende en enthousiaste kinderen de zoektocht naar de paaseieren beginnen. Om verwarring bij de speurders te voorkomen waren de echte eieren in het kippenhok al geraapt. Nadat alle paaseitjes gevonden waren, konden de kinderen nog een heleboel andere leuke activiteiten doen.


Zo was Rianne Te Kaat aanwezig om de kinderen een workshopje stoepkrijten te geven, maar natuurlijk was er ook ruimte voor de toekomstige Picasso’s om hun eigen kunstwerken te maken. Zo nu en dan werden er een aantal kunstwerken uitgewist door het typisch Nederlandse weer, maar dat mocht de pret niet drukken en in de stal werden er door Christine Rouwendaal heuse kunstwerken geschminkt bij de kinderen. Alhoewel het geduld van de kinderen (en ouders) door de gezellige drukte flink op de proef werd gesteld, kwamen de kinderen met een glimlach en een mooi geschminkt hoofd van de kruk af.

Doordat er een net vol met klein speelgoed, ter beschikking gesteld door Kringloop Elburg, naast het schminken was opgehangen, waaruit alle kinderen iets leuks mochten uitzoeken werd de wachttijd wat aangenamer. Daarnaast konden de mensen hoog en droog in het leslokaal bezig met het maken van een paasstukje, waar een vrolijk gekleurd kuikentje in geplaatst werd.
Voor het erf stond Maartje (volgens ons één van de braafste pony’s van Nederland) voor de kar, klaar om de kinderen mee te nemen voor een mooi ritje door het park. Hierdoor was de stal van Maartje vrij en kon die mooi omgetoverd worden in een knuffelhoek, om de kinderen in contact te laten komen met de konijnen en cavia’s.

In de seniorentuin, waar door het mooie weer van de afgelopen tijd, al verschillende bloemen de kop boven de grond uit steken kon je de paashaas zien, die natuurlijk heel veel lekkere chocoladepaaseitjes had verstopt. Om al die paaseitjes te vinden moesten de kinderen wel heel goed hun best doen!


En er was nog meer! In onze fotohoek, gemaakt van strobalen en versierd met veel mooie en kleurrijke bloemen van bloemenwinkel Kamper Flora, zaten de konijnen en lammetjes. Die vonden al dat groen er maar wat lekker uit zien en begonnen heerlijk te smullen van al dat lekkers! (helaas was dat niet de bedoeling, maar dat zijn zorgen voor morgen). Voor iedereen die samen met de paashaas, de konijnen en lammetjes op de foto vastgelegd wilden worden, was Jolanda Brouwer ingeschakeld.

Als laatste willen we alle vrijwilligers en sponsoren bedanken, die door hun inzet en giften het mogelijk gemaakt hebben dat iedereen een fantastische ochtend heeft gehad!

Vrijwilligers bedankt!


 


1 Comment

  1. Geweldig opkomst van heel veel kinderen 236 hebben wij tussen 10-11 geteld bij het paaseieren zoeken met Tante Vroesh.
    We hebben weer genoten en wat een fijne samenwerking met de kinderboerderij. Blij dat we dit weer kunnen en mogen doen. Volgend jaar weer, genieten samen met de kinderen, de dieren, ouders, gastouders, kinderboerderij, vrijwilligers enz.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.