dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsPascal Jacobs opnieuw lijsttrekker D66

Pascal Jacobs opnieuw lijsttrekker D66

-

Kandidatenlijst D66 Kampen vastgesteld

De Algemene Vergadering van de D66-afdeling Kampen heeft maandagavond de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 vastgesteld. Het huidige raadslid Pascal Jacobs is opnieuw de lijsttrekker en de plaatsen 2, 3 en 4 worden ingevuld door respectievelijk Wisse Ruyter, Marion Wichard en Eliza Nauta.

De democraten presenteren de kiezer een evenwichtige lijst met een mix van ervaring en vernieuwing, van jong en oud en van man en vrouw. “Voor elk wat wils”, zo vat afdelingsvoorzitter Jeroen Wezenberg het samen. “We beschikken over acht goede kandidaten en we hebben een kopgroep van vier kandidaten om trots op te zijn. “Naar verwachting zal dit viertal na de verkiezingen de fractie gaan vormen. Met Pascal Jacobs als lijsttrekker en commissielid Wisse Ruyter op twee, kiest D66 nadrukkelijk voor continuïteit binnen de gemeenteraad. Jacobs en Ruyter hebben de afgelopen periode veel ervaring opgedaan met het raadswerk. Wisse Ruyter wist zich daarbij op tal van terreinen goed te manifesteren en heeft nadrukkelijk bewezen een goede spreekbuis te zijn voor de jongeren in Kampen. Het zittende raadslid Jacobs heeft, als politiek leider van D66 Kampen, nu de taak om in de komende raadsperiode de fractie te verbinden met haar achterban en de Kamper samenleving.”

De nummers 3 en 4 op de lijst hebben nog geen ervaring in de gemeentepolitiek maar Marion Wichard, heeft een bult aan politieke ervaring op regionaal niveau en een enorm netwerk. Tevens heeft zij zich jarenlang gemanifesteerd als rasbestuurder binnen D66 . Wichard stond vier jaar geleden als afdelingsvoorzitter aan de basis van de rentree van D66 in de Kamper gemeentepolitiek. Voor haar grote verdiensten voor D66 ontving zij dit jaar de Jet de Bussy-erepenning. Eliza Nauta is de jonge, ambitieuze nieuwkomer op de lijst. Momenteel ondersteunt zij de fractie van D66 als fractiesecretaris. Zij onderscheidt zich met een fris liberaal geluid, heldere stellingnames en ze heeft een open oog voor de kansen van cultuur in Kampen.   

D66

 

De lijst van D66 ziet er als volgt uit:

Pascal Jacobs (m, 1969)

Wisse Ruyter (m, 1988)

Marion Wichard (v, 1958)

Eliza Nauta ( v, 1978)

Lucie van de Beek (v, 1959)

Gerben Wijnja (m, 1970)

Jeroen Klappe (m, 1992)

Albertus Hofman (m, 1949)

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen