dinsdag, april 16, 2024

HomeNieuwsPEC Zwolle begint competitie met zege

PEC Zwolle begint competitie met zege

-

Met een 2-0 overwinning op FC Utrecht is PEC Zwolle uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Jesper Drost en invaller Soufian Moro zorgen voor de Zwolse doelpunten. Trainer Ron Jans is tevreden: ,,In onze ploeg zit zoveel wilskracht. Fantastisch.”

Een domper op de feestvreugde was het uitvallen van verdediger Trent Sainsbury. De Australische Sainsbury moest met een pijnlijke enkel na een half uur spelen worden gewisseld. Maikel van der Werff verving hem. Op dat moment had Zwolle al op voorsprong kunnen staan. Nieuwkomer Jody Lukoki, hij begon in de basis, had na twee minuten een prima voorzet op Ryan Thomas. De Nieuw-Zeelander kopte de bal maar net over het Utrechtse doel. Ook pogingen van Mustafa Saymak en Jesper Drost gingen er niet in. Aan de andere kant waren Mark Diemers en Jens Toornstra dichtbij een treffer, maar ook zij konden niet scoren.

Een kwartier voor tijd was het wel raak. In een fase dat PEC Zwolle het lastiger had met Utrecht, scoorde Jesper Drost. Een voorzet van Lukoki belandde voor zijn voeten. Drost kon geheel vrijstaand binnenschieten.Utrecht probeerde het in de slotfase vervolgens wel, maar kon weinig kansen bij elkaar spelen. Invaller Soufian Moro maakte met zijn doelpunt aan alle onzekerheid een einde. Doelman Robbin Ruiter was mee in de aanval, waardoor Moro de bal in de tegenstoot in het lege doel kon schieten. ,,We hebben het anders aangepakt dan tegen Ajax. Voor rust lukte het niet echt. Utrecht had ook een uitstekende keeper”, vond trainer Jans. Hij was uiteraard wel tevreden met het resultaat.

Volgende week zaterdag is FC Dordrecht de volgende tegenstander. De aftrap in Dordrecht is om 19.45 uur.

PEC Zwolle – FC Utrecht 2-0 (0-0).
Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 12.050

PEC Zwolle: Boer, Van Polen, Sainsbury (30. Van der Werff), Broerse, Van Hintum, Rienstra, Saymak, Lukoki (83. Moro), Drost, Thomas, Nijland (64. Ioannidis)

FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Leeuwin, Heerings, Kum (31. Cortie), Kali, Janssen, Toornstra, Barazite, De Kogel (57. Markiet), Diemers (76. Sarota)