Persconferentie PEC Zwolle – Sparta Praag

Woensdagmiddag vond in het IJsseldelta stadion de persconferentie van PEC Zwolle plaats in aanloop naar de Europa League play-off met Sparta Praag. In de perskamer blikten Ron Jans en aanvoerder Bram van Polen vooruit op dit unieke tweeluik.

ronjans
(Foto: peczwolle.nl)

,,Ik zie absoluut kansen tegen Sparta Praag”, begon Jans hoopvol. ,,Toen we op 8 augustus hoorden welke ploegen we konden loten, zag ik het liefst deze tegenstander naar Zwolle komen.” En zo geschiedde het. Samen met zijn technische staf reisde Jans af naar de Tsjechische hoofdstad en bekeek daar een thuis- en uitwedstrijd van Sparta Praag. ,,We hebben ze gezien in twee competitiewedstrijden waarin ze speelden tegen zeer verdedigende tegenstanders die nauwelijks van de eigen helft af kwamen, maar toch willen ze echt voetballen. Ik zag weinig lange halen en tweede ballen en bijna alles ging over de grond.”

Een Champions League-avontuur zat er niet in voor de grootmacht uit Tsjechië. Het Zweedse Malmö FF bleek over twee duels te sterk. ,,En dan moet je tegen een ploeg spelen waar ze waarschijnlijk nog nooit van hebben gehoord, op kunstgras. De druk moet groot zijn.”

Bram van Polen werd gevraagd naar het ‘gevoel’ van 20 april. ,,Ik denk echt dat we de groepsfase kunnen halen”, sprak de rechtsback. ,,Het gevoel van 20 april moeten we weer naar boven zien te halen. Na die gewonnen bekerfinale beseften we dat wij ook een goede ploeg hebben.”

,,Laat ze maar komen”, sprak Jans vervolgens vol vertrouwen uit, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. ,,Dit is een heel apart half jaar geweest met het winnen van de KNVB Beker, het behalen van Europees voetbal en het veroveren van de Johan Cruijff Schaal. Deze momenten komen echt niet in grote getale ieder jaar weer terug.” Over de blessuregevallen was de coach helder. ,,Bart van Hintum leek op de training na de wedstrijd in Dordrecht wel een robot met zijn stijve nek, maar hij is fit net als Lukoki (knie) en Thomas (enkel).” Het drietal zit dan ook gewoon in de selectie voor de wedstrijd van morgen.

 

Tot slot had Jans nog een woordje voor de supporters. ,,Ik weet zeker dat de supporters hier en in Praag een topprestatie gaan leveren. Ik heb het stadion van Sparta Praag gezien en dat zal echt niet uitverkocht raken. Ik roep daarom iedereen op om mee te gaan naar Praag, want daar valt pas de beslissing.”

Beluister HIER het laatste gesprek wat Leo Slamp had met Ron Jans

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*