Persoonlijke records voor atleten Isala’96 Jonne Siebrand en Anneloes de Roo

(Ingezonden)

Zaterdag 8 juni werd in Leiden de Gouden Spike afgewerkt. De Gouden Spike is één van de grotere atletiek wedstrijden in Nederland, waar diverse toppers uit binnen- en buitenland aan deelnemen. Anneloes de Roo nam deel namens Isala’96 op de 100 meter sprint en de 100 meter horden. In Amstelveen werd de traditionele Pinkstermeerkamp gehouden. Jonne Siebrand stond namens Isala’96 na enkele jaren specialiseren op het hoogspringen aan de start. Sinds een jaar traint Jonne in een andere atletengroep en traint hij breder dan alleen het hoogspringen. De prestaties dit weekend waren niet onverdienstelijk voor een eerste meerkamp.

Op de 100 meter sprint liep Anneloes naar een tijd van 12.32 seconden. Dat betekende een persoonlijk record.
Een klein uurtje later was het tijd voor haar onderdeel, de 100 meter horden. Anneloes had de A serie geloot en liep letterlijk tegen de wereldtop. Zo startte naast haar Nafissatou Thiam, de Olympisch Kampioene op de zevenkamp. In een tijd van 14,56 seconden en een sterke wind tegen was Anneloes niet geheel tevreden over deze race.

Pinkstermeerkamp
De wedstrijd op het Pinkstermeerkamp werd gestart met 100 meter hordelopen. Meteen een dik persoonlijk record met een tijd van 16,49 seconden. Vlak daarna kwam het hoogspringen aanbod. Met een hoogte van 1.59 won Jonne dit onderdeel. Ook bij het kogelstoten wist Jonne te winnen met een afstand van 12,12 meter. Het afsluitende onderdeel van dag 1, de 200 meter werd afgeraffeld in een tijd van 28,53 seconden.

De volgende dag startte het verspringen met een lichte spierpijn en last van de rug. Maar met 4,94 op het verspringen en 31,84 op het speerwerpen wist Jonne op beide onderdelen tweede te worden. Als laatste onderdeel stond de voor Jonne gevreesde 800 meter op het programma. Op alle 100 meter punten stond of een coach, een zus, een moeder of een opa en oma. Tezamen schreeuwden ze Jonne naar een verdienstelijke tijd van 2.47,67.

De punten van alle onderdelen bij elkaar opgeteld, was goed voor een zilveren medaille en 4181 punten. Met dit puntenaantal komt Jonne tevens de top 15 van Nederland binnen op de ranglijsten. De volgende meerkamp staat gepland op 24/25 augustus in Amersfoort, samen met trainingsmaatje Gejanne Lussenburg.

Voor uitslagen: www.atletiek.nu

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*