Peuters en kleuters aan het water tijdens DrinkWater campagne

Water drinken, heel gewoon.

Vanaf 7 maart start op alle kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, buitenschoolse opvang en bij een groot aantal gastouders de DrinkWater campagne. Met de campagne wil Jongeren Op Gezond Gewicht Kampen water drinken gemakkelijk en aantrekkelijk maken voor de jongste inwoners van Kampen.

JOGG-drinkwaterVerschillende wetenschappelijke onderzoeken leggen een link tussen het drinken van zoete dranken en het ontstaan van overgewicht. JOGG Kampen wil daarom kinderen al op jonge leeftijd spelenderwijs de voordelen van drinkwater laten ontdekken. Water bevat immers geen calorieën, is goedkoop en (bijna) overal verkrijgbaar.

Door middel van spelletjes, knutselwerkjes, proefjes en recepten met water wordt er op een speelse manier water aangeboden aan kinderen op de verschillende kinderopvanglocaties.

Doet u ook mee?
Wethouder Meijering trapt op 7 maart de social media campagne ‘Wat is jouw drinkmoment?’ af. Er komen verschillende bidons van JOGG Kampen in de roulatie. Krijgt u de JOGG Kampen bidon van iemand? Maak dan een foto van uw drinkmoment, met de bidon duidelijk in beeld. Plaats deze foto op Facebook of Twitter met #kampendrinktwater. Vervolgens geeft u de bidon zo snel mogelijk weer door aan iemand anders. Like de Facebookpagina www.facebook.com/joggkampen om op de hoogte te blijven van alle activiteiten, lekkere recepten en waterspelletjes.

De leukste foto’s aken kans op diverse waterprijzen met als hoofdprijs een zwemkaart voor ouders en kind(eren) in zwembad ‘De Steur’.

JOGG Kampen roept iedereen op (bestaande) activiteiten te koppelen aan het thema water. Stimuleer het drinken van water in ieder geval op school, op het werk, in de wijk, tijdens het sporten of in de kantine.

JOGG
Jongeren op Gezond Gewicht is een landelijke beweging, waar de gemeente Kampen aan deelneemt. JOGG zet zich in om gezond eten en bewegen voor jongeren gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Het is een lokale aanpak waarbij niet alleen ouders en gezondheidsprofessionals investeren in een gezonde leefstijl van kinderen maar bijvoorbeeld ook winkeliers, bedrijven, scholen en de gemeente zelf. Het betreft dus een ‘community aanpak’. Meer informatie over JOGG Kampen en de DrinkWater campagne vindt u op www.sportservicekampen.nl/jogg.

jogg