zaterdag, april 13, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsPlaatsing (voorlopig) laatste Stolperstein door de stichting Kamper struikelstenen !

Plaatsing (voorlopig) laatste Stolperstein door de stichting Kamper struikelstenen !

-

Op donderdag 5 september plaatst de stichting Kamper struikelstenen de 46e  struikelsteen in Kampen. Deze steen herdenkt het Kamper gemeenteraadslid Hendrik Bos. Hij werd op 14 april 1944 gearresteerd wegens hulp aan joden, en overleed op 31 januari 1945 in het concentratiekamp Langenstein/Zwieberge (Buchenwald)

struikel1
De steen wordt geplaatst voor het stadhuis aan het burg. Berghuisplein. (dit in tegenstelling tot andere stenen die zijn geplaatst voor de woonhuizen van de slachtoffers van de nazi’s) Met deze steen sluit de SKS  het project struikelstenen af. Op 21 april 2011, 18 juni 2012 en op 5 juli 2013 kwam de kunstenaar Gunter Demnig naar Kampen om stenen te plaatsen. Deze laatste steen wordt geplaatst door burg. Bort Koelewijn.  (Op de foto, bijlage, overhandigt Demnig de steen aan burg Koelewijn, 5-7-‘13) De plechtigheid start om 20.00 uur.
struikel2
Plaatsing van de laatste steen betekent niet dat de activiteiten van onze stichting zullen ophouden. Het is de laatste steen die op ons initiatief zal worden geplaatst. Mochten er vanuit de samenleving signalen komen van bewoners van Kampen die toch nog een struikelsteen geplaatst zouden willen zien dan zullen we dit nader bekijken en het initiatief evt. begeleiden/realiseren. Verder zullen we een heruitgave van het boekje: Kampen, verhalen van kinderen in de oorlog, Jaap van Gelderen en Daan van Driel,  doen uitkomen. Dit boekje zal worden uitgereikt aan scholieren van basisscholen (groepen 7/8) in Kampen. De realisatie van dit boekje zal zijn komend najaar/volgend voorjaar.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen