Poging plofkraak

Politieauto

Kampen – De politie is een onderzoek gestart naar een mogelijke poging tot plofkraak van een geldautomaat aan de Oudestraat afgelopen nacht.

Vrijdagmorgen 13 maart rond 04:30 uur kwam vanaf de ING bank aan die straat een inbraakalarm bij haar binnen. Een politie-eenheid ging snel ter plekke en trof in de omgeving twee donkergeklede mannen aan met een bivakmuts die er net vandoor gingen op een zwarte bromfiets zonder kentekenplaat. Ze werden achtervolgd o.a. over de Geerstraat en de Vloeddijk. Bij de brug terhoogte van de Geerdijk en de Vloeddijk ontdeden zij zich van twee tassen en gingen er opnieuw vandoor. In de tassen werden attributen aangetroffen waarmee zogeheten ‘plofkraken’ van geldautomaten gepleegd kunnen worden. Deze tassen werden na een technisch onderzoek veiliggesteld en inbeslaggenomen.

Getuigenoproep

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben van dit voorval of van dit tweetal, al dan niet in combinatie met de gebruikte bromfiets. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*