woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsPolitie onderzoekt oorzaak flatbrand

Politie onderzoekt oorzaak flatbrand

-

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de felle brand die zaterdag 9 november uitbrak in een flatgebouw aan de Wortmanstraat. De flat werd ontruimd. Door de brand moesten bewoners van zeker acht woningen elders de nacht doorbrengen. De brandweer rukte met groot materieel uit en had de brand snel onder controle.

Eén vrouw had ademhalingsproblemen en is ter plaatse behandeld. Daarnaast is er een hond afgevoerd met de dierenambulance.

Vanwege de brandschade hebben bewoners van acht appartementen de nacht bij familie, vrienden of in een hotel doorgebracht. Samen met flatgebouweigenaar deltaWonen heeft de gemeente Kampen de bewoners opgevangen en gezocht naar een opvanglocatie. Zondag 10 november gaat woningcorporatie deltaWonen verder in gesprek met de bewoners van de acht appartementen.

Oorzaak brand

De brand is vermoedelijk begonnen in een bankstel die op de galerij van de eerste woonlaag stond. De politie sluit brandstichting niet uit en is een uitgebreid onderzoek gestart. De politie heeft diverse getuigen gehoord. Vandaag, zondag 10 november, wordt door de afdeling Forensische Opsporing sporenonderzoek gedaan.

De politie komt graag in contact met mensen die informatie hebben over deze brand die voor het onderzoek van belang kan zijn. Deze mensen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844. 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen