Politie op zoek naar getuigen van twee snelkraken

In de nacht van dinsdag 24 mei kreeg de politie melding van een snelkraak bij de winkel van Primera in het winkelcentrum Hanzewijk aan de dr. Damstraat in Kampen. Hierbij werd een raam vernield en leken de daders zich te hebben gericht op de sigarettenvoorraad. Met een beperkte buit hebben twee daders zich op een scooter uit de voeten gemaakt.

Rond het tijdstip van 3.50 uur werden omwonenden uit hun slaap gerukt door kabaal op straat. Bij het zien van de inbraak werd direct de politie gebeld. De hele inbraak heeft maar een paar minuten geduurd en de daders gingen er met een scooter vandoor. Door meerdere politie-eenheden werd de omgeving uitgekamd. Helaas leidde dat niet tot het onderscheppen van de daders.

De politie heeft de zaak in onderzoek en ziet overeenkomsten met de snelkraak van de vorige nacht rond 3.30 uur bij de supermarkt van Albert Hein aan de Meeuwenweg. Ook daar werd op een vergelijkbare manier ingebroken en leek ook hier de daad gericht te zijn op de aanwezige sigaretten. Door de politie is een buurtonderzoek uitgevoerd en werd bij beide winkels forensisch onderzoek gedaan. De politie vraagt bij de oplossing van deze zaken de hulp in van het publiek.

Getuigenoproep
De politie vraagt uw hulp bij de het oplossen van deze snelkraken. Bij beide incidenten werd twee personen gezien die er op een zwarte scooter vandoor gingen. Bij de supermarkt aan de Meeuwenweg werd door getuigen gezien dat de mannen rond de 20 jaar oud waren en ongeveer 1.80 m lang. Beiden waren gekleed in een spijkerbroek met donkere bovenkleding met vermoedelijk een capuchon. Hebt u iets gezien of heeft u informatie over wie deze daders zijn? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Belt u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.