Politiek café met Joram van Klaveren over vrijheid van meningsuiting

CDJA IJsseldelta-

KAMPEN- Het CDJA IJsseldelta organiseert dinsdagavond 7 juni een politiek café over vrijheid van meningsuiting met Tweede Kamerlid Joram van Klaveren.

Het recht om in vrijheid je mening te kunnen uiten is één van de bekendste en belangrijkste mensenrechten. In Nederland is de vrijheid van meningsuiting vastgelegd in artikel 7 van de Grondwet. Het landarrest van Ebru Umar toont volgens het CDJA aan dat we voortdurend moeten strijden voor onze vrijheid.

Na het bloedbad in Parijs organiseerde het CDJA IJsseldelta eveneens een politiek café over de vrijheid van meningsuiting. Omdat Joden werden vermoord omdat zij Joods zijn. Cartoonisten werden doodgeschoten omdat zij satire bedreven. De kwestie Böhmermann en Umar zijn voor de CDA-jongeren reden om dit mensenrecht opnieuw te agenderen. Het CDJA is van mening dat Turkije nooit lid mag worden van de EU en niet langer lid van de NAVO kan zijn. Om in pokertermen te spreken: het is tijd om all in te gaan.

Tijdens het politiek café in café ‘t Ponton zal Joram van Klaveren betogen dat de vrijheid van meningsuiting moet worden verruimd. Het politiek café begint om 20:00 uur.