woensdag, april 24, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsPolitiekids Gemeente Kampen

Politiekids Gemeente Kampen

-

politiekids
In totaal 35 kinderen (uit Kampen) gaan de politie helpen om Kampen nog veiliger te maken. De kinderen worden ‘politiekid’.

Vorig jaar werd door voormalig gemeenteraadslid Kristy van den Berg van de PvdA een motie ingediend die de burgemeester opriep te komen tot Politiekids in Kampen. Zij vindt het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met de politie en de wijkagent. Dat vergroot de bekendheid van de wijkagent en dat leidt tot meer sociale cohesie in een wijk. Bovendien is het goed voor het verantwoordelijkheidsgevoel van kinderen.

Wijkagent Jean Louis Becker ziet de meerwaarde in het project en is daarom nauw betrokken bij het project. Hij heeft ervaren dat een goede verstandhouding met de jeugd in de wijk het werk van een wijkagent vergemakkelijkt en verbetert.

In maart startte de politie met de zoektocht naar basisschoolkinderen uit de Hanzewijk en Brunnepe die politiekid wilden worden. Maarliefst 35 kinderen uit groep 6 hebben zich gemeld. Zij worden opgeleid tot politiekid.

Burgemeester Koelewijn van Kampen denkt dat de kinderen onder begeleiding van de politie bijvoorbeeld kunnen worden ingezet bij het rondbrengen van folders na een woninginbraak. Ook toezicht op zakkenrollen en het aanspreken van verkeersovertreders behoort tot de mogelijkheden.

De kracht van de kinderen is volgens Koelewijn dat het voor volwassenen zeer confronterend is om bijvoorbeeld na een boete voor te hard rijden binnen de bebouwde kom ook door kinderen op het verkeersgedrag te worden aangesproken.

De 35 politiekids worden woensdag 16 april om 14.30 uur beëdigd op de Koggewerf in Kampen. Ze komen daarna al snel in actie; twee dagen later tijdens Sail Kampen. Ze zullen bezoekers van het evenement dan wijzen op zakkenrollers.
______________________________________________________

Programma woensdag 16 april:

14.15 uur – 14.30 uur Ontvangst van de kinderen met ranja en wat lekkers

14.30 uur – 15.00 uur Uitleg over de beëdiging en aanleren Politiekids Rap

15.00 uur – 15.05 uur Officiële installatie van wijkagent Jean Louis Becker als leider van de Politiekids door korpschef Pieter van der Linden

15.05 uur – 15.20 uur Officiële installatie van de kinderen. Speech van Kristy van den Berg, burgemeester Koelewijn en Jean Louis Becker en vervolgens de beëdiging van de kinderen door burgemeester Koelewijn.

15.20 uur – 15.30 uur Politiekids Rap

15.30 uur Afsluiting

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen