Positieve resultaten nieuwe aanpak eenzaamheid

Positieve resultaten nieuwe aanpak eenzaamheid
De eerste resultaten van een vernieuwende aanpak van eenzaamheid zijn positief. Het betreft de training Meer Contact waarin deelnemers leren wat zij zélf kunnen doen om minder eenzaam te worden. Tot nu toe deden 15 deelnemers mee. Het project werd eind vorig jaar gestart door de Humanitas-afdelingen in Zwolle en Kampen.

Deelnemers leren tijdens de twee maanden durende coronaproof cursus wat zij zélf kunnen doen om meer contact te krijgen. Door deze zelfhulpcursus leer je het mechanisme achter eenzaamheid herkennen en doorbreken waardoor je je zekerder voelt in de omgang met mensen. Vandaaruit kun je je netwerk gaan uitbouwen. Met dit programma pakken deelnemers de regie op hun sociale leven dus terug. Deelnemers worden begeleid door Humanitas.

Positieve ervaringen
Ook elders in het land draait Meer Contact en zijn de ervaringen positief. Eén dame vertelde bijvoorbeeld dat ze in de ochtend zat ze soms al te wachten tot de mail weer binnen kwam. Na afloop vertelde ze dat ze door deze cursus weer contact heeft met haar broer en met een nichtje waar ze eerder nauwelijks contact mee had. En een studente vertelde dat ze dankzij deze cursus naar school durfde, terwijl ze dat anders in sociaal opzicht heel lastig zou vinden.

Coronaproof
Door corona zit iedereen meer thuis dan anders; zeker voor mensen die alleen wonen, kan dit een hele moeilijke tijd zijn. Toch is het ook in coronatijd mogelijk contact met andere mensen te hebben. De zelfhulpcursus is dan ook coronaproof en kan ervoor zorgen dat jij als deelnemer je straks na corona je comfortabeler voelt in nieuwe sociale situaties. Petra Stevering van Humanitas: ‘We hopen dan ook dat meer mensen de weg naar deze cursus weten te vinden, want het vergt enige inzet, maar je hebt er écht iets aan. Daarom bieden we deze cursus gratis aan!’

Geïnteresseerd? Vul dan dit formulier in. Je krijgt dan direct vrijblijvend een voorproefje van de cursus. Of stuur een mail naar meercontact.zk@humanitas.nl Enkele dagen later wordt je gebeld door Humanitas en bepalen jullie samen of je doorgaat.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*