Aftellen begonnen voor kampeervakantie

Programma bekend tijdens de Stadscamping op de Natuurspeelplaats

beraad StadscampingVolgende week is het zover. Dan wordt gedurende twee dagen de Natuurspeelplaats omgetoverd tot een Stadscamping. Dinsdag 11 en woensdag 12 augustus wordt er een heuse stadscamping georganiseerd voor mensen met een kleine beurs. Een keur aan sponsors en vrijwilligers maken een keur aan activiteiten mogelijk tijdens die dagen.

Afgelopen vrijdag hebben Klasina van Egmond (Speeltuin Akelei) en Debby Klooster (Weggeefschuur) de laatste hand gelegd aan het programma, dat onderaan te lezen is. Op de foto hierboven staan ze samen met Hanjo IJkhout, beheerder van kinderboerderij Cantecleer dat naast de Natuurspeelplaats ligt. Hanjo maakt officieel geen deel uit van de organisatie. Wel is hij nauw erbij betrokken omdat hij de Natuurspeelplaats ter beschikking stelt namens de stichting die de bijzondere speelplek beheert.

Hanjo kwam recent in het nieuws met uitspraken die bij een enkeling wrevel opwekten. Zijn woorden waren echter niet in de context geplaatst en hij licht dat graag toe: ”Een campinghouder merkte eens op dat nu de mensen weer samen aan tafel gaan eten. Dat zie ik ook graag de komende week gebeuren”. De Stadscamping richt zich op mensen op of onder de armoedegrens. Het verschijnsel van een snelle hap of voor de TV eten, zie je echter in alle lagen van de bevolking voorkomen. Onder andere onze toenemende 24-uurseconomie draagt daaraan bij.

posterstrip Stadscamping
klik op de afbeelding voor de volledige poster in een nieuw venster of tabblad

Bevlogen spreekt Hanjo over de boeiende processen wanneer mensen (weer) samen aan tafel gaan, een reden dat mensen ook graag en in toenemende mate met de familie uit eten gaan. Misschien kunnen Jaap en Gea (eeTze) hierover meepraten. Het kookinitiatief eeTze uit IJsselmuiden is één van de sponsoren van de Stadscamping. Zo komen op de Stadscamping meerdere initiatieven van KamperKracht samen, waaronder de Stadscamping zelf, de Weggeefschuur en Speeltuin Akelei ook geschaard kunnen worden.

Alle gesponsorde kaarten voor de Stadscamping zijn weggegeven maar er zijn nog enkele betaalde kaarten verkrijgbaar voor €5. Daarvoor kan men contact opnemen met Klazina op tel.nr. 06-13053875 of per e-mail via stadscampingkampen@hotmail.com. Hier kan men ook terecht voor vragen en informatie. Het weer belooft mee te gaan werken waarmee de Stadscamping te meer veelbelovend wordt. Zo komt een echte kampeervakantie ook binnen het bereik van de minder bedeelde Kampenaar. Hun kinderen wordt een mooie en leerzame vakantie in het vooruitzicht gesteld waarover ze na de vakantie volop mee kunnen praten op het schoolplein.

programma Stadscamping
klik op de afbeelding voor een grotere weergave in een nieuw venster of tabblad

Meer informatie is onder andere op de volgende websites te lezen:
Kamperen op de Natuurspeelplaats (video)
Natuurspeelplaats geopend (Cantecleer)


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*