dinsdag, juli 23, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsPvdA Kampen trots op Politiekids!

PvdA Kampen trots op Politiekids!

-

IMG_3450

Afgelopen woensdagmiddag zijn de eerste 35 Politiekids geïnstalleerd. Zij gaan de politie helpen om Kampen nog veiliger te maken.

pvda logoVorig jaar werd door raadslid Kristy van den Berg van de PvdA een motie ingediend die de burgemeester opriep om te komen tot Politiekids, naar Amsterdams voorbeeld. Door wijkagent Jean Louis Becker is dit verder enthousiast uitgewerkt. Kinderen maken zo al op jonge leeftijd kennis met de politie en ‘hun’ wijkagent. Zij voelen zich verantwoordelijk en betrokken bij hun eigen leefomgeving. En zeg nou zelf, als een buurtkind je aanspreekt op te hard rijden bij de school, dan maakt dat toch veel meer indruk dan een vermanende vinger van de politie?

De Politiekids zijn voor het eerst actief tijdens Sail Kampen. Zij zullen bezoekers bijvoorbeeld waarschuwen voor zakkenrollers.

Dit is niet de eerste keer dat de PvdA Kampen zich sterk maakt voor het betrekken van inwoners bij de veiligheid in hun leefomgeving. Ook de deelname aan Burgernet kwam op initiatief van de PvdA van de grond.

 

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen